Ik kan het niet overzien, dat gevoel had ik heel vaak in de jaren nadat ik was aangereden.
Want er moesten dingen geregeld worden, maar tegelijkertijd wist ik niet hoe mijn toekomst er uit zou zien. Dus ik was behoorlijk onzeker over wat nu de juiste keuze was.
Van sommige keuzes heb ik achteraf spijt, van andere niet. Maar je kunt niet anders dan beslissen met de gegevens die je op dat moment hebt.

Doordat je onzeker bent, heb je toch al moeite om een beslissing te nemen.
Je staat in een soort stress-stand en dan kun je niet helder denken.
Wanneer je ook nog twijfelt of iets de juiste keuze is, dan blijf je maar rondjes draaien in je gedachten. Zonder dat er nieuwe inzichten komen.
Al met al heb je het gevoel dat het te veel is, dat je het niet meer kunt overzien.

 

Zorg dat je overzicht krijgt

 

Als je telkens tegen jezelf zegt dat je geen overzicht hebt op alles, dan krijg je het ook niet. Want je geeft alleen aandacht aan dit negatieve gevoel.

Op het moment dat jij een en ander gaat ordenen, dan krijg je meer overzicht. Afhankelijk van hoe nauwkeurig of perfectionistisch jij bent, kun je goed of niet goed ordenen.
Het helpt dan om hulp in te roepen van anderen om jou te helpen om je gedachten op een rijtje te zetten. Om samen alle voor- en nadelen af te wegen, voor je een beslissing neemt.
Zo kun je zeggen dat je wel overzicht hebt.

Als je dit een eerste keer hebt gedaan, dan kun je dat een volgende keer sneller en gemakkelijker zelf oppakken.
Hoe eerder je dit ordenen van je gedachten oppakt, des te minder ga je malen en daardoor geef je het gevoel dat je geen overzicht hebt geen kans.

Als perfectionist en iemand die liever dingen opruimt dan schoonmaakt, was ik goed in lijstjes maken.
Helaas gebeurde dat ook vaak in bed en bleef ik steeds dezelfde lijstjes in mijn hoofd maken.
Het is daarom vele malen handiger om je lijstjes op papier te maken.

 

Draai het ik kan het niet overzien om

 

Natuurlijk is het handigste om ervoor te zorgen dat je deze negatieve gedachte oplost.
Dat kan op een heel eenvoudige manier met de werkwijze die ik het meest gebruik. En terwijl we dat doen, leer ik het jou ook. Omdat je de opname van onze sessie krijgt, kun je het zo vaak herhalen als je wilt.

Dit oplossen heb ik zelf gedaan met alles wat ik jaren lang had ingeslikt. Maar niet alleen dat, ook alle negatieve gedachten en denkbeelden zorgen voor onverwerkte emoties. Dus ook die zijn bijna als vanzelf mee opgelost.
Wat dit oplossen mij gebracht heeft, is iets wat ik vooraf echt niet kon bedenken. Ik kwam namelijk van al mijn klachten en medicijnen af. En doordat ik van al mijn klachten af was, kon ik weer de dingen doen die ik leuk vond. Dat had weer als gevolg dat ik meer zelfvertrouwen kreeg en dus niet meer onzeker ben.

 

Wanneer zorg jij dat je weer overzicht krijgt?

Laat hieronder een reactie achter wat jij gaat doen.

Je kunt gelijk een afspraak maken in mijn agenda.

Neem contact op als je eerst kennis wilt maken.

 

Voel jij je machteloos en moedeloos? Lees alle blogs over dit onderwerp.