Ik voel mij futloos, de oorzaak kan verschillende redenen hebben. Denk aan ziekte, voeding of behoefte aan tijd voor jezelf. Tijd om ergens aandacht aan te schenken.

Als je in een positieve flow zit, zit je lekker in je vel. Alles gaat zoals je verwacht had, soms zelfs beter of vlotter. Wat je ook doet, het gaat je gemakkelijk af.
Maar wanneer jij je futloos voelt, dan zit je niet zo lekker in je vel. Alles zit je tegen, niets gaat zoals je vooraf dacht. En wat je ook doet, alles kost je veel pijn en moeite.

Wanneer er een medische reden is, ga je uiteraard naar de huisarts of een specialist die jou kan helpen.
Als je het vermoeden hebt dat het aan je eetpatroon of de voedingsstoffen ligt, ga je naar iemand die zich daarin heeft gespecialiseerd.
Op het moment dat beide niet helpen, kun je kijken of er iets is waar je in emotioneel opzicht nog aan mag werken. Jouw lichaam maant je niet voor niets aan om even te vertragen. En dat soort zaken oplossen is wel mijn specialiteit.

 

Ik voel mij futloos omdat mij zoveel bezig houdt

 

Soms heb je van die periodes dat er allerlei herinneringen boven komen.
Of een periode dat je heel erg druk bent en daardoor ook druk in je hoofd.
Als je op bed ligt, dan begint het denken en piekeren en kun je de “uitknop” niet vinden. Met als gevolg dat je niet snel in slaap valt en daardoor te weinig slaap hebt, waardoor jij je nog vermoeider voelt. Een kringetje waar je in rond blijft draaien.

Dat dit op een moment van rust jou bezig houdt, geeft aan dat het aandacht nodig heeft. Er zitten emoties op die je nog mag verwerken.
Soms zijn het fijne dingen waar je aan terugdenkt en je bent rustig en ontspannen.
Een andere keer zijn het zaken waar je onrustig van ligt te woelen in bed. En daar gaat het om: wat voel je dan in je lichaam?

Soms kan het jou helpen om te besluiten dat je morgen iemand belt of schrijft wat er is en dat je het dan los kunt laten.
Een andere keer ligt het wat ingewikkelder, dan blijft het door je hoofd spoken.

 

Het roer omgooien

 

Als je van dat piekeren af wilt, kun je gelijk in actie komen.
Hoe? Door EFT te gebruiken, een techniek waar ik mee werk en ik leer jou om jezelf te helpen. Want ik wil ook graag ’s avonds lekker slapen en niet aan het werk zijn en ben dan niet bereikbaar. Of wil jij overal voor de hulp van anderen nodig hebben, nee toch?
Dus op het moment dat er iets is, kun je het gelijk oplossen.

Hoe werkt dat dan als je niet weet wat er nou precies aan de hand is?
Je gaat kijken wat je in je lichaam voelt, dat is je vertrekpunt.
Stel je hebt pijn in je maagstreek en je weet niet waar dat door komt. Dan begin je gewoon met die pijn en deze zal minder worden.
Vaak krijg je dan vanzelf de ingeving waardoor deze pijn veroorzaakt wordt. Dan is dat het vervolg en zo ga je verder met het afpellen van de ui, tot je niets meer voelt.

Hoe meer jij opruimt, des te meer energie jij krijgt en hoe minder vaak jij zegt “Ik voel mij futloos.”

 

Wanneer neem jij het heft in handen?

Laat hieronder een reactie achter wat jij gaat doen.

Je kunt gelijk een afspraak maken in mijn agenda.

Neem contact op als je eerst kennis wilt maken.

Heb je net als ik geleerd om je emoties in te slikken? Lees dan al mijn blogs rond dit thema.