Ik word geleefd, dat besef kwam al heel erg snel na mijn ongeluk.
Een nieuwe afspraak maken voor ander gips? Degene die reed, wilde niet vroeg, maar ik wel. Ik had niets te zeggen.
Dankbaar moeten zijn dat de arts een inhaal spreekuur hield toen hij door omstandigheden er een had afgezegd.
Anderen beslissen waar je heen moet.

En dat is nog maar een deel van het verhaal ik word geleefd. Dan heb ik het nog niet gehad over de frequentie van afspraken bij arts, fysiotherapeut of psycholoog. En de tijd die je kwijt bent met hun huiswerk om beter te kunnen functioneren.
Achteraf bleken dat hulpmiddelen te zijn, maar niet de oplossing.

Die oplossing kwam pas nadat ik steeds verder achteruit was gegaan. De WAO was toen ook al een keer genoemd. Tegelijk met mijn baan, verloor ik alle moed.
Maar ik kwam in aanraking met Emotional Freedom Techniques (EFT). Na een dalende lijn van 12 jaar, was ik binnen een jaar weer helemaal de oude. Eigenlijk kan ik beter zeggen dat ik er beter aan toe ben dan voor mijn ongeluk.

 

Ik word geleefd door mijn gezondheid

 

Dat de oefeningen, de afspraken bepalen hoe mijn dag en avond er uit zien, daar was ik niet blij mee.
Afspraken die de nodige tijd kosten: reistijd, afspraaktijd en reistijd en, afhankelijk van de soort afspraak, tijd om bij te komen.
In de tijd dat ik nog een relatie had, voelde ik mij ook vaak schuldig naar hem toe. Ik was immers boven een paar uur aan het oefenen en erna mocht ik geen trap meer lopen.

Niet elke hulpverlener luisterde in mijn ogen even goed naar mijn verhaal. Of hield rekening met mij en mijn omstandigheden.
Gelukkig gold dat niet voor iedereen en ik ben nog steeds erg blij dat de sportarts ontdekte waardoor mijn been dik bleef. Dat hij een fysiotherapeute wist die de wisselwerking tussen lichaam en geest belangrijk vond.
Het expertiseonderzoek was uren reizen en dan 3 uur bij die arts. Bij toeval werd toen een veel te hoge bloeddruk ontdekt.

Dat was het begin van steeds meer medicijnen en steeds vaker ziek zijn of blessures. Het was hard werken om keer op keer terug te komen. Maar dat ik ondanks dat net niet terugkwam op het niveau van er vlak voor, daar werd ik moedeloos van.

 

Ik word niet langer geleefd door mijn gezondheid

 

Ik heb in dat jaar tijd, maar ook erna en nog steeds, heel veel opgeruimd aan emotionele ballast. Zaken die ik 50 jaar lang had ingeslikt, niet had mogen uiten.
Heel simpel eigenlijk, door alles los te kloppen met EFT. Niet bezig zijn met alles wat er is gebeurd in mijn leven, zeker niet in de periode na mijn aanrijding. Maar door te kijken wat ik voelde en waar er in mijn lichaam een reactie is.

Al vanaf de eerste keer merkte ik verschil. En dat werd na een paar keer ook zichtbaar voor mijn omgeving.
Hierdoor kreeg ik weer meer plezier in mijn leven, want alles ging veel gemakkelijker.
Geen tijd meer inplannen om te herstellen als ik wat in huis of tuin heb gedaan, bijvoorbeeld. Ik kan nu er na doen wat ik wil.

Daarom doe ik nu ook wat ik doe, anderen helpen om zonder zorgen of iets gaat, of je nog lang kunt “nagenieten” dingen kunt doen.
Het mooie is dat ik tijdens een sessie voor mijn ogen een ander zie ontspannen. En niet alleen dat, je leert zo ook hoe jij jezelf kunt helpen. Dus als er weer wat op je pad komt dat niet fijn is, kun je het gelijk oplossen. Je wordt dus niet afhankelijk van mij en je hebt ook geen ellenlang traject.

 

Wanneer neem jij de regie over je leven?

Laat hieronder een reactie achter wat jij gaat doen.

Je kunt gelijk een afspraak maken in mijn agenda.

Neem contact op als je eerst kennis wilt maken.

 

Voel jij je machteloos en moedeloos? Lees alle blogs over dit onderwerp.