Kerstmis moet gezellig zijn, je ziet het in vele reclamefolders en op tv. Maar is dat wel zo? Zijn het voor jou wel gezellige dagen? Of worden deze dagen gekleurd door slechte ervaringen en herinneringen?
Ik had slechte herinneringen aan de feestdagen, zowel als kind als toen ik volwassen was. Deze herinneringen heb ik achter mij kunnen laten doordat ik ze uit mijn systeem heb verwijderd.

 

Kerstmis moet gezellig zijn

 

Niet elk jaar verlopen de feestdagen in harmonie. Een jaar was het best spannend, een familielid was vlak voor de feestdagen met spoed opgenomen in het ziekenhuis. De prognose was dat het misschien maar enkel dagen zou duren. Dat was achteraf niet het geval, maar dan heb je toch een jaar waar je niet zo fijn op terugkijkt.
Of een keer als kind, toen ik op een botje beet van de jaarlijkse konijn op het menu. Alles smaakte daarna naar dat botje, vies in mijn ogen.

Andere redenen waardoor je met slechte gevoelens terugkijkt naar de feestdagen kunnen op een andere manier gevormd zijn.
Bijvoorbeeld omdat er ruzie was en iedereen z’n best deed om te doen alsof er niets aan de hand was.
Of omdat je veel liever thuis in een joggingpak lui wilt doen dan in je beste kleding op bezoek gaan.
Misschien klikte het niet tussen jou en …. en moest je toneelspelen alsof het wel zo was.

Door dit soort ervaringen en gedachtes verwacht je een herhaling. Dat het dit jaar wel weer net zo zal gaan. En zie je er als een berg tegenop omdat je er geen zin in hebt.

 

Verwijder de slechte ervaringen

 

Al deze gedachten en herinneringen aan de feestdagen die niet leuk waren, kun je verwijderen. Je gaat kijken wat je in je lichaam voelt reageren als je terugdenkt aan de kerstdagen van een bepaald jaar. Het maakt niet uit of dat 5 of 15 of 35 jaar geleden is. Misschien kom je er wel achter dat het 5 jaar geleden niet de eerste keer was dat jij je zo voelde, maar dat dit 35 jaar geleden was. Prima, want dan kom je bij de oorzaak, het begin van het probleem. Wanneer je dat oplost, dan worden de gevoelens over recentere feestdagen ook minder.

 

Wil je de negatieve kerstherinneringen verwijderen?

Laat hieronder een reactie achter wat jij gaat doen.

Je kunt gelijk een afspraak maken in mijn agenda.

Neem contact op als je eerst kennis wilt maken.

 

Geldt voor jou decembermaand = feestmaand niet, kijk dan wat ik nog meer geschreven heb.