Kerststress oplossen, dat kan door alle slechte ervaringen en herinneringen aan de feestdagen op te lossen. Ik heb daar jaren last van gehad.
Ik kan jou als therapeut en ervaringsdeskundige helpen dit op te lossen. Daarom een blog aan het begin van de adventsperiode.

 

Mijn ervaringen met de kerstdagen

 

De kerstdagen, ik zag er jarenlang enorm tegenop. In september had ik al buikpijn. Waarom? Omdat van beide kanten de ouders wilden dat beide kinderen er tegelijkertijd waren. Nu is dat niet zo erg, maar wel dat beide ouders dezelfde dag wilden. Als we dan de een vertelde dat we niet konden, voelde die zich achtergesteld, dacht dat we hen minderwaardig vonden.

Toevallig werd ik het eerste jaar na mijn scheiding uitgenodigd bij mensen en kwam ik er achter dat het ook anders kan. Een van de kinderen was er kort, het was in orde dat die niet bleef eten. Het was voor het eerst dat ik een ontspannen kerstdag meemaakte.

Wat hier gebeurde was dat elk jaar een van de ouders boos of teleurgesteld was. Dat die ons verwijten maakte dat we de eerste kerstdag naar de andere gingen. Een vast schema van even jaren mijn kant en oneven jaren zijn kant, of omgekeerd, was geen goed idee. Dus jaar na jaar werd ons een schuldgevoel aangepraat.

 

Ga jij aan de slag met het oplossen van je kerststress?

Laat hieronder een reactie achter wat jij gaat doen.

Je kunt gelijk een afspraak maken in mijn agenda.

Neem contact op als je eerst kennis wilt maken.

 

Geldt voor jou decembermaand = feestmaand niet, kijk dan wat ik nog meer geschreven heb.