Laat je zorgen los, uiteindelijk verandert er niets door je zorgen te maken. Je maakt het jezelf moeilijker, niet makkelijker. Bovendien kost het je veel energie. Die energie kun je beter ergens anders aan besteden, door iets te doen waardoor jij je kunt opladen.

Iedere keer als jij je zorgen maakt, gaan je gedachten alle kanten uit. En er ontstaan steeds meer “stammen” waar jij je zorgen over gaat maken. Net zoals er op de boom op de foto bij deze blog steeds meer stammen zijn ontstaan.
Je hebt steeds meer zaken waar jij je zorgen over gaat maken, alles komt door één ding. Maar doordat je er al zo ontzettend veel hebt bijgehaald, weet je niet meer waar het nu werkelijk over gaat.

Op het moment dat jij je zorgen lost kunt laten, vallen de puzzelstukjes veel meer op de plek en weet je wat nu de echte kern is waar het om draait.

 

Laat je zorgen los, zodat je verder kunt kijken

 

Doordat jij je zorgen maakt, zie je door de bomen het bos niet meer. Je kunt ook niet meer helder denken wat een goede oplossing zou kunnen zijn.
Je blijft telkens in een kringetje ronddraaien, zonder verder te komen. Wat vaak nog meer zorgen veroorzaakt en voor je het weet zit je in een neerwaartse spiraal waar je niet meer uit kunt komen.

Natuurlijk, jij hebt gemakkelijk praten, denk je dan.
Niets is minder waar, ik heb vele zorgen over mijn toekomst gehad in relatie tot mijn gezondheid. De angst en zorgen dat ik niet meer zou kunnen werken, mijn huis kwijt zou raken en volledig van anderen afhankelijk worden.
Want na elke ziekte of blessure leverde ik een stukje in. En toen een bedrijfsarts zei dat ze verwachtte dat ik binnen een paar jaar in de WAO zou zitten, zag ik het echt heel somber in.

Op het moment dat ik aan de slag ging met alles wat ik in mijn leven had ingeslikt in plaats van geuit, veranderde dat.
Ik merkte dat hoe meer ik opruimde, des te meer ik weer kon. Mijn gezondheid verbeterde, ik kon steeds meer de dingen doen die ik leuk vond. Ik kreeg weer zin in het leven en maak mij geen zorgen meer over de toekomst.

Een geweldige ervaring. En ook een die ik met liefde wil doorgeven. Dat is de reden waarom ik met Leeg je rugzak ben begonnen.
Je kunt jouw rugzak sneller legen dan dat die gevuld is.

 

Waar wacht jij nog op?

Laat hieronder een reactie achter wat jij gaat doen.

Je kunt gelijk een afspraak maken in mijn agenda.

Neem contact op als je eerst kennis wilt maken.

 

Lees verder als je meer wilt weten over hoe je depressiviteit kunt aanpakken.