Liefdevolle aandacht, aandacht en liefde voor jezelf, zonder voorwaarden waar je eerst aan moet voldoen om het te krijgen.

We zijn zo geprogrammeerd dat we iets moeten verdienen, dat we bijna niet spontaan iets fijns voor onszelf voor onszelf doen.
Dit hebben we als kind alle geleerd, het is zo gemakkelijk om te zeggen “als jij …, dan …”

Dat is wel een patroon dat ik doorbreek, als ik de kans krijg om eerst voor mijzelf te kiezen en dan pas voor het werk.
Met mooi weer kies ik er soms voor om eerst de boodschappen doen en dan werken, wat ik als zelfstandige makkelijker kan doen dan in loondienst. Of een extra lange pauze nemen als ik daar behoefte aan heb.

 

Liefdevolle aandacht voor jezelf

 

Hoe vaak zie je niet dat mensen voor iedereen aandacht hebben, anderen op de eerste plaats stellen en zichtzelf vergeten?
De kinderen krijgen een ijsje of cadeautje, maar zelf neemt moeder dan geen ijsje of koopt vader alleen iets van gereedschap om te kunnen klussen in huis.
Of je zorgt voor een ander, maar vergeet dat jij ook voor jezelf mag zorgen. Anders kun je uiteindelijk niet meer voor een ander zorgen, omdat je opgebrand bent.

En eerst het werk dan daarna pas iets leuks doen, is er ook zo een. Ik ben echt zo opgevoed, doorgaan wat er ook aan de hand is.
Gelukkig ben ik nu milder geworden voor mijzelf. Maak ik pas op de plaats als ik daar behoefte aan heb. Want het werk gaat toch niet sneller of beter wanneer ik mijzelf push en toch doorga.

Maar dat is iets wat ik heb moeten leren.
Dat kwam pas nadat ik alles wat ik jaren had ingeslikt had opgeruimd. Toen kon ik mijzelf spontaan liefde geven en niet alleen meer mijzelf iets geven als beloning.

Met deze techniek kan ik jou ook helpen om je rugzak te legen, waardoor je makkelijker jezelf liefdevolle aandacht kunt geven.

 

Wanneer doe jij lief voor jezelf?

Laat hieronder een reactie achter wat jij gaat doen.

Je kunt gelijk een afspraak maken in mijn agenda.

Neem contact op als je eerst kennis wilt maken.

 

Heb je net als ik geleerd om je emoties in te slikken? Lees dan al mijn blogs rond dit thema.