Mijn droom is uitgekomen: ik heb geen last meer van allerhande fysieke klachten waardoor ik mij ook nog eens somber voelde.
Bij elke nieuwe blessure of ziekte, hoopte ik dat ik weer terug zou komen op het niveau van er net voor. Maar helaas, dat bleef bij een wensdroom.

Op zich niet zo vreemd, want ik wist niet dat ik mijn klachten zelf in stand hield.
De veelvuldige verkoudheden? Dat was een teken dat ik boos was.
Alle blessures aan enkel en knie? Een teken dat ik niet soepel mee kon bewegen met wat er op mijn pad kwam.
En mijzelf verwennen met wat lekkers (en aankomen)? Dit kwam omdat ik daarmee iets anders compenseerde: ik vond er troost in of vond dat ik het verdiend had.

 

Mijn droom is uitgekomen, ik ben klachtenvrij

 

Wat als ik je nu vertel dat mijn droom uiteindelijk toch is uitgekomen?
Dat ik in een jaar tijd alle klachten die ik had kwijt geraakt ben?
Klinkt je dat onwaarschijnlijk in de oren?

Toch is het waar, al kon ik het eerst zelf ook niet geloven dat dit zou lukken.
Terwijl ik bij een psycholoog liep, had ik steeds meer klachten erbij gekregen. Dat die bijvoorbeeld opmerkte dat hij het niet vreemd vond dat ik mijn stem kwijt was, door de manier waarop ik mijn stem gebruikte.

Hoe kon het dat ik nu wel van al mijn klachten af kon komen? En in een hoog tempo ook, want wat ik in de 12 jaar na mijn aanrijding erbij had gekregen, was ik binnen 12 maanden kwijt.
Samen de rest van ongemakken die ik voor die tijd al had gekregen. Het leek wel alsof ik een verjongingskuur ondergaan had als 50-jarige. En zo voel ik mij nog steeds en ik word eigenlijk altijd onder de 50 geschat, zelfs met 56 jaar.

 

Ik heb de onderliggende oorzaak van de klachten aangepakt

 

Wat ik niet wist, was dat er achter alle lichamelijke klachten een andere oorzaak zat.
Die oorzaak was dat ik nooit mijn emoties mocht tonen. Niet als kind, maar ook niet als volwassene, dus ik slikte altijd maar alles in.

En die oorzaak kon ik oplossen. Hoe meer ik oploste, hoe meer ik weer kon en hoe minder ik last had van diverse fysieke klachten.
Ergens kan ik zelfs zeggen dat ik nu meer kan dan net voor ik werd aangereden. Overigens scheelt het ook wel dat ik nu minder zwaar ben, dat geeft meer energie. En ik maak mij minder snel zorgen over dingen.

Door nog een keer naar een situatie waarin ik boos was te gaan, kon ik het op te lossen. Zo waren er verschillende situaties waarbij ik mijn boosheid had ingeslikt.
Maar ook situaties waar ik diep weggestopt nog steeds verdrietig over was. Nog een keer dat verdriet voelen en het dan oplossen.

En het mooie was, dat dit ook andere dingen meetrok. Ik was bijvoorbeeld bang voor honden. Tegenwoordig hebben honden geen belangstelling voor mij. En vind ik het geen probleem om ze aan te halen, als dat mag van het baasje.

 

Wanneer laat jij jouw droom uitkomen?

Laat hieronder een reactie achter wat jij gaat doen.

Je kunt gelijk een afspraak maken in mijn agenda.

Neem contact op als je eerst kennis wilt maken.

 

Heb je net als ik geleerd om je emoties in te slikken? Lees dan al mijn blogs rond dit thema.