Mijn mening telt ook mee, niet alleen die van behandelaars of de omgeving.

Soms heb je het gevoel dat je volledig genegeerd wordt, dat de mening van anderen belangrijker is. Terwijl het om jou gaat, het is immers jouw leven.
Wanneer je in een rolstoel zit, wil dat niet zeggen dat je nergens een mening over kunt hebben. Zeker niet als er geen hersenletsel is, alleen beenletsel en je in een rolstoel zit omdat je in het ziekenhuis bent.

Ook later is het vaak een behandelaar die zegt hoe en wat, maar die niet luistert naar wat jij hiervan vindt.
En dat geldt gelukkig niet voor iedereen, ik heb een fysio getroffen die dat niet deed. Zij was van mening dat ze afhankelijk was van de informatie van jou voor ze advies kon geven. En ze controleerde of ze het goed had begrepen.
Maar er zijn ook mensen die een bepaald beeld hebben hoe jij je moet gedragen en reageren op de behandeling. Als dat anders is, dan botst het.

 

Mijn mening telt ook mee, die is juist het belangrijkste

 

Het gaat uiteindelijk om jou, het slachtoffer van een ongeluk.
Jouw leven is veranderd en om dat weer zoveel mogelijk te herstellen, is er werk aan de winkel. En dat werk kun je alleen verzetten als je dingen doet die bij jou passen en goed voelen. Dat wil niet zeggen dat alles alleen maar gemakkelijk kan zijn.
Wanneer er bijvoorbeeld sprake is van een operatie, moet je mee kunnen beslissen over de verschillende opties. Wat zijn de voor- en nadelen van een operatie en wat zijn de alternatieven?
Een arts moet niet verder leven met de gevolgen van jouw ongeluk en de nasleep, jij wel. Dus jouw mening is daarom echt belangrijk.

Wanneer je het tegenovergestelde hebt ervaren, dan heb je veel ingeslikt.
Alles wat je ingeslikt hebt, belemmert je herstel. Want die emoties van het niet gehoord worden zitten nog in je lichaam. De boosheid, de frustratie, het verdriet en misschien ook de angst.

 

Er is een oplossing om dit effectief op te lossen

 

Ik kan je helpen om dat probleem eerst op te lossen. Daarvoor hoef jij niet alles nog een keer door te maken of te vertellen wat er allemaal is gebeurd.
Je zegt bijvoorbeeld dat jij een second opinion wilde en dat de arts dat niet wilde. Meer details heb ik niet nodig, ik vraag jou wat je nu voelt in je lichaam als je dit tegen mij zegt.
Daar gaan we mee aan de slag en dan komen we vanzelf op wat er nog meer speelt. Dat is de volgende stap en zo pellen we het af als de rokken van een ui, tot er niets meer van over is.
En als dat nodig is, zorgen we ervoor dat je een volgende keer kunt zeggen: Mijn mening telt ook mee!”

Ik werk online, dus hoe je conditie ook is, ik kan je helpen als je internet hebt.
Je krijgt de opname van mij, dus je kunt het zo vaak als je wilt herhalen. Of als basis gebruiken als er iemand anders niet naar je luistert.

Zelf ben ik zo van al mijn klachten en medicijnen af gekomen en dat gun ik jou ook.

 

Wanneer los je het op dat je niet gehoord werd?

Laat hieronder een reactie achter wat jij gaat doen.

Je kunt gelijk een afspraak maken in mijn agenda.

Neem contact op als je eerst kennis wilt maken.

 

Heb jij het gevoel dat je niet gehoord wordt? Ik herken dat en heb er meer blogs over geschreven.