Niemand kent het gewicht dat jij meedraagt.
De reden daarvoor is heel simpel: niemand anders heeft exact hetzelfde meegemaakt als jij.
En als jullie wel dezelfde levensgebeurtenissen delen, dan reageert iedereen toch weer anders. De een stapt er zo overheen en voor de ander is het een loden last.

Dat heeft niet alleen met de gebeurtenis te maken waar het om gaat.
Het is een optelsom van alle gebeurtenissen in je leven. Hierdoor kan iets net de bekende druppel zijn die de emmer doet overlopen. Of het kan in vergelijking met eerdere zaken juist veel minder impact hebben.

Het is daarom niet aan een ander om te zeggen dat iets voor jou een peulenschilletje moet zijn en je er veel te zwaar aan tilt.
Of omgekeerd, dat iemand niet snapt dat het jou niets doet, terwijl het hem of haar wel enorm raakt.

 

Niemand kent het gewicht exact

 

Zoals gezegd, wat de een niet of nauwelijks raakt, kan voor de ander heel zwaar wegen.
En zolang je de emoties die daarbij horen maar inslikt, dan neemt het gewicht alleen maar toe. Je torst steeds meer met je mee.

Soms probeer je ergens over te praten, maar krijg je te horen dat jij je aanstelt. Anderen hebben immers …. meegemaakt, en dit stelt niets voor.
Op zo’n moment voel jij je echt niet gehoord. En als je dat vaker meemaakt, dan ga je vanzelf je mond houden. dan slik je alles maar in.
tegelijkertijd kan het een gevoel van machteloosheid geven. Omdat je niet serieus genomen wordt, krijg je voor jouw gevoel ook niet de hulp waar je naar op zoek bent.

Dat is een reden waarom mijn klanten het fijn vinden dat ik niet oordeel.
Wat voor jou zwaar is, is voor jou zwaar. Ik kan je alleen helpen om de emotionele lading er af te halen, zodat het minder zwaar is voor jou. Zodat ook voor jou geldt “Maak van slechte herinneringen slechts herinneringen.”

 

Wil jij je van dat gewicht af?

Laat hieronder een reactie achter wat jij gaat doen.

Je kunt gelijk een afspraak maken in mijn agenda.

Neem contact op als je eerst kennis wilt maken.

 

Heb jij het gevoel dat je niet gehoord wordt? Ik herken dat en heb er meer blogs over geschreven.