Ontspannen met vakantie, doordat jij je geen zorgen maakt of je wel mee kunt doen met de anderen. Dat jij je zorgen over een goede of slechte dag los kunt laten.

Dat klinkt toch wel erg aantrekkelijk, of niet?
Toch was dat ook voor mij elke keer weer afwachten. Ik merkte onderweg of ik wel of niet een stuk kon lopen als ik een dagje naar zee ging. Omdat ik alleen ging, hoefde ik met niemand rekening te houden, kon ik rustig langer bij een strandtent blijven zitten.
Maar wanneer je met anderen op stap gaat, is dat wat anders. Je wilt geen spelbreker zijn voor de anderen en dus maak jij je zorgen over hoe het zal gaan.
En neem maar van mij aan, dat het dan niet zo goed gaat als je zou willen. De oorzaak ligt in de spanning die je hebt, waardoor je minder belastbaar bent.

Door aan de slag te gaan met de emoties die hierop en op andere zaken zitten, kun je van slechte herinneringen slechts herinneringen maken.
Hierdoor haal je niet alleen de emotionele lading weg, maar neemt ook de spanning af en kun je meer.

 

Ontspannen met vakantie omdat ik mij geen zorgen maak

 

De enige zorgen die ik nog ken als ik met vakantie ga, is of het droog is en of er geen verstoringen zijn in het OV. Want ik wil alleen het water van de zee aan mijn linker of rechterkant hebben als ik op stap ga. En met een korte overstap is geen vertraging wel zo plezierig en op een deel met de bus zit ik dan ook niet te wachten.

En ik maak mij dus geen zorgen meer of ik dagen heb waarop ik niet goed kan lopen. Of dat met mijn voet wegglij in rul zand en er de rest van mijn vakantie last van heb.
Dat is echt wel anders geweest, zo erg dat ik niet met anderen op stap durfde te gaan. Want stel dat ik niet mee kan komen en de dag voor de andere verpest. Dat zij teleurgesteld zullen zijn.
Ook dat is geen probleem, ik durf met een groep op stap om een wandeling te gaan maken.

De ommekeer kwam toen ik in aanraking kwam met een techniek waarbij ik alle emoties oploste die ik mijn leven lang had ingeslikt. Net voor een weekje Zandvoort had ik de eerste sessie. En ik kon die vakantie al de eerste kleine verbetering merken.
Hoe meer ik opruimde, des te meer kon ik weer. Dat smaakte zo naar meer, dat ik super gemotiveerd was om van alles en nog wat op te lossen. Hierdoor ben ik niet alleen van alle klachten afgekomen, maar ook van alle medicijnen.

 

Wanneer los jij je zorgen op of iets wel of niet zal gaan?

Laat hieronder een reactie achter wat jij gaat doen.

Je kunt gelijk een afspraak maken in mijn agenda.

Neem contact op als je eerst kennis wilt maken.

 

Lees verder als je meer wilt weten over hoe je depressiviteit kunt aanpakken.