Ontspannen op vakantie gaan, dat wil je toch graag?
Niet dat je vooraf al zoveel stress hebt over hoe je vakantie zal verlopen. En daardoor ook volop in de stress zit tijdens je vakantie.
Met als gevolg dat je eigenlijk vermoeider en uitgeputter bent dan voor je op vakantie ging. Dat je spijt hebt dat je überhaupt op vakantie bent gegaan.

Dat zijn geen ervaringen waar je blij van wordt. Sterker nog, ze zorgen voor slechte herinneringen als je eraan terugdenkt.
En die rotgevoelens slaan we vaak volautomatisch op in ons lichaam. Simpelweg omdat we meestal niet geleerd hebben hoe om te gaan met onze emoties en gevoelens.

Dat kan ook anders, zodat je met plezier weg gaat.
Je een fijne periode hebt, waar je ook maar bent en wat je ook doet.
En dat je daarna uitgerust en fit weer verder kunt, met mooie herinneringen om op terug te kijken.

 

Hoe doe ik dat, ontspannen op vakantie gaan?

 

Veel staat of valt met een goede voorbereiding.
Dat wil zeggen kijken voor het boeken van een buitenlandse reis of jij je dieet kunt volgen. Met de pasta in Italië is dat bijvoorbeeld aan te raden.
Heb je bepaalde dingen echt nodig, zoals reisstekkers, koop die dan. Kijk wat je mee wilt nemen aan kleding en zorg dat alles schoon en heel is.
Maak afspraken met je reisgezelschap, zodat ze weten dat je niet altijd overal aan mee kunt doen en hoe daar dan mee om te gaan.

Natuurlijk, onderweg kan er van alles tegen zitten, een vlucht of bus die te laat vertrekt.
Of het weer valt tegen en je vakantie valt letterlijk in het water.
Misschien valt de bestemming tegen, is er minder te doen of had je wat anders verwacht van je vakantieverblijf.
Allemaal zaken waar je geen invloed op hebt. Maar als je al gestrest vertrokken bent, dan kun je dat niet zo goed hebben. Wanneer je ontspannen bent, kun je meer aan.

 

Haal alle overbodige bagage weg voor je op reis gaat

 

Huh? Overbodige bagage, ik neem altijd iets extra’s mee, waarom zou ik dat niet doen?
Ik heb het nu niet over de dingen die je in de koffer stopt.
Het gaat om de eerdere slechte ervaringen die je meeneemt op reis. De frustraties van een gemiste aansluiting komt weer boven als je je vlucht van nu vertraging heeft. En zo zijn er diverse voorbeelden te noemen. Allemaal dingen die we toen maar hebben ingeslikt, om de sfeer niet nog verder te bederven.

Mijn bedrijfsnaam is niet voor niets “Leeg je rugzak.”
En mijn moto “Maak van slechte herinneringen slechts herinneringen” sluit daarbij aan.

Op een eenvoudige en snelle, effectieve manier kun je namelijk de emoties die je niet hebt laten zien, maar ingeslikt hebt, oplossen.
Zo kun je zonder deze overbodige bagage ontspannen op vakantie gaan. Met als extra voordeel dat als er iets is tijdens je vakantie, je dat gelijk kunt oplossen, je de emoties niet weer inslikt.
En als je dit leest terwijl je op vakantie bent, ik werk online en zonder internet zou je dit niet lezen. Dus ook dan kan ik jou helpen.
Ben je al op vakantie geweest en liep dat niet zoals je graag wilde? Heb jij je mond gehouden om het niet nog erger te maken dan het al was? Los het dan op voor het gaat etteren en je er een volgende vakantie last van hebt. Omdat je de opname van onze sessie krijgt, kun je tegen de tijd dat je weer vakantie hebt, altijd een herhalingsoefening doen om te kijken of er niet iets anders ook nog een rol speelt.

 

Hoe wil jij op reis gaan?

Laat hieronder een reactie achter wat jij gaat doen.

Je kunt gelijk een afspraak maken in mijn agenda.

Neem contact op als je eerst kennis wilt maken.

 

Heb je net als ik geleerd om je emoties in te slikken? Lees dan al mijn blogs rond dit thema.