Ook in december mag ik kiezen wat ik wel of niet wil en vooral ook kan doen. Ik hoef mij niet te laten leiden door de verplichtingen.
En nu we (op het moment van schrijven) meer mogelijkheden hebben, kan het zijn dat men de afgelopen 2 jaar wil inhalen. Met als gevolg dat er nog meer dingen in je agenda staan dan voorheen.

In december staat mijn agenda aardig vol met allerlei kerstdingen. 
Natuurlijk is het heel erg fijn als er iets leuks georganiseerd wordt als een bedankje. Maar wanneer je, zoals ik, van meerdere kanten iets hebt, dan loopt je agenda best wel snel vol.
Daarnaast lopen de vaste dingen ook gewoon door: de oefeningen die je moet doen na je aanrijding, het huishouden, het (vrijwilligers) werk, de privé voorbereidingen voor de feestdagen.
En hoewel er zeker een stuk ontspanning bij is, kost het wel tijd voor jezelf, tijd waarin je niet kunt herstellen.

 

Ook in december mag ik kiezen en hoef ik niet alles te doen

 

Een van de dingen waar je tegenaan kunt lopen, zijn de verwachtingen van anderen.
Of het nu familie is die iets leuks van plan is met iedereen. En dat de andere kant op hetzelfde moment met de gehele familie wat wil doen, maakt het er niet gemakkelijker op.
Of dat het nu komt vanuit je werk waar iets gepland is op een moment dat jij altijd sport. En jullie na afloop van de laatste keer voor de kerst wat samen gaan drinken. Helemaal als het sporten op advies van de arts is en je dat leuker vindt dan het feestje van het werk. Op je werk verwachten ze jou, maar bij het sporten wil je nu ook graag zijn.

Hoe ga je daar nu mee om?
Je kunt kiezen voor wat jou energie geeft of in elke geval zo min mogelijk energie kost.
Daarnaast kun je met je partner overleggen naar welke familiefestiviteiten jullie wel of niet gaan. Je zou kunnen overwegen om af te spreken dat de jouw kant de even jaren de eerste kerstdag is en de oneven jaren zijn kant. Op die manier ben je van de jaarlijkse discussie en stress af.

 

Sterk voor jezelf kiezen

 

Bij de laatste tip heb je wel de steun van je partner nodig. Want als die dat niet wil bespreken, blijft alles zoals het is.
En zo blijf je slechte herinneringen op elkaar stapelen, elk jaar weer.

Door eerst de slechte herinneringen van voorgaande jaren op te lossen, word je sterker. De lichamelijke klachten die hierdoor veroorzaakt worden, nemen af.
Je kunt anders aan de slag gaan met jouw keuzestress, voor het geval je alles leuk vindt en niet kunt of wilt kiezen. 

Ik werk met een snelle en effectieve manier om deze problemen op te lossen. Omdat ik online werk, stuur ik jou de opname van onze sessie. Zo kun je het zelf herhalen als je hier behoefte aan hebt.

 

Hoe kies jij deze maand?

Laat hieronder een reactie achter wat jij gaat doen.

Je kunt gelijk een afspraak maken in mijn agenda.

Neem contact op als je eerst kennis wilt maken.

 

Geldt voor jou decembermaand = feestmaand niet, kijk dan wat ik nog meer geschreven heb.