Pijn is een signaal, eerst fluisterend en vervolgens steeds harder, tot je lijf je letterlijk een halt toeroept.

Fluisteringen zien we vaak als wat ongemakkelijks. Even een pijnstiller en door met waar we mee bezig zijn. En als het nodig is om de dag door te komen, dan nemen we er nog eentje extra.

Maar als je dit blijft herhalen, gaat je lichaam wat luider tegen je praten. Je wordt ziek, zodat je wel een aantal dagen rust moet nemen. Dan kan je lichaam fysiek herstellen en je denkt dat je weer zo verder kunt. Maar denk je dan ook aan de emotionele kant? Want die heeft ervoor gezorgd dat je in de pauze-stand staat.

Wanneer je op de oude voet verder gaat, kun je langduriger ziek worden. Ook dan denken veel mensen niet aan een emotionele onderliggende reden.
Eerlijk gezegd heb ik dat ook de eerste 50 jaar van mijn leven niet gedaan.

 

Pijn is een signaal, negeer het niet

 

De signalen van mijn lichaam heb ik echt wel heel vaak niet gehoord. Zelfs niet na een burn-out en een virusinfectie die mij goed driekwart jaar bezig hield. Met tussendoor vele malen keelontsteking en mijn stem kwijt. En alle verkoudheden die ook voor enorme oorpijn zorgde omdat alles zo vast zat.

Nu weet ik wat die problemen met mijn keel en stem betekenen.
Had ik dat maar veel eerder geweten, dan had ik beter voor mijzelf kunnen zorgen.

Problemen met de keel en stem wijzen er op dat je dingen niet uitspreekt. Om het even of je het niet kunt of niet durft, je hebt dingen die je wilde zeggen niet gezegd. Zaken die voor jou belangrijk waren, heb je niet uitgesproken. Daarbij heb je jezelf te kort gedaan.

 

Geef je pijn een stem

 

Je kunt ook later nog die dingen uitspreken die je voor je gehouden hebt.
Je geeft dan alsnog een stem aan en kunt zo de pijn oplossen.

Dat kun je heel eenvoudig doen met een techniek die ervoor zorgt dat je alle emoties die je niet hebt geuit op te lossen.
Het mooie hiervan is dat je niet terug hoeft te gaan in het verleden. Je hoeft mij niets anders te vertellen dan wat je nu voelt. Hoe mooi is dat?
Weet je wat dit nog mooier maakt? Het werkt gelijk door op meerdere dingen die je niet hebt kunnen zeggen. Dus je maakt van meerdere slechte herinneringen slechts herinneringen in een keer.

Zo ben ik van alle verkoudheden en andere virusinfecties af gekomen. En ook van andere lichamelijke ongemakken. Voor het grootste gedeelte waren die ontstaan nadat ik was aangereden. Ik heb nergens meer last van sinds ik de emoties heb opgelost.

Dit werkt zo snel en makkelijk, bovendien kun je het zonder therapeut doen, dat ik dit niet pas op mijn 50-ste had willen leren. Ik had dit als kind al willen doen.
Het is nooit te laat om dingen op te lossen, zodat je dingen kunt en durft uit te spreken. Want de bijwerking is dat ik meer zelfvertrouwen heb gekregen en ik spreek nu de dingen uit.

 

Welke pijn als signaal wil jij oplossen?

Laat hieronder een reactie achter wat jij gaat doen.

Je kunt gelijk een afspraak maken in mijn agenda.

Neem contact op als je eerst kennis wilt maken.

 

Pijn kan je leven beheersen, lees hier mijn blogs over dit onderwerp.