Verwijder je opgeslagen emoties, zodat ze jou niet langer de klachten kunnen geven waar je al jaren mee rondloopt.
Zodat je weer vooruit kunt kijken en het leven er leuker uitziet voor jou.

Wie mij al langer volgt, weet dat het leven voor mij er steeds somberder uitzag nadat ik was aangereden. Omdat ik steeds meer klachten kreeg, telkens weer wat inleverde, hobby’s moest opgeven, was het leven niet leuk meer.
En aan de toekomst durfde ik al helemaal niet te denken. Ik zag dat als volgt voor me:

  • geen baan meer, dus in de WAO
  • daardoor mijn huis en thuis kwijt
  • volledig afhankelijk van anderen zijn

Geen aantrekkelijk beeld als je nog 50 moet worden.
Daarom hoefde ik ook niet ouder te worden als mijn vader en zijn moeder, die op 62-jarige leeftijd zijn overleden.

 

Verwijder je opgeslagen emoties en je leven verandert

 

Deze gedachten heb ik nu niet meer, want ik kan alles weer doen wat ik leuk vind om te doen.
Natuurlijk zijn er dingen die roet in het eten gooien, zoals een gemeente die het zwembad sluit of een regenbui als ik in de tuin wil werken. Alleen zijn dat zaken die buiten mij liggen, ik heb daar geen invloed op.
Ik heb alleen invloed op hoe ik hiermee omga. Word ik boos en blijf ik boos op de gemeente, maar zeg daar niets over? Of laat ik het voor wat het is en zoek wat anders? Baal ik van de tuin of ga ik wat anders doen wat ik leuk vind?

Ik ben er achter gekomen dat mijn opvoeding hier een heel erg belangrijke rol heeft gespeeld. Ik mocht niet huilen als er wat was. Of het mij niet aantrekken of mij niet aanstellen, want het was toch niet zo erg.
Op die manier leerde ik al heel jong om alles wat ik voelde, in te slikken en dat hoopte zich op in mijn lichaam. Op vage klachten lette ik niet, na een burn-out heb ik mijn manier van werken niet omgegooid.

Totdat ik aan de slag moest gaan om van een nieuwe baan een succes te maken. Ik had daarvoor te veel ballast bij mij, hoorde ik.
Niet echt iets waar ik naar uitkeek, geen idee wat of hoe het werkte en of het echt zou helpen.
Al na de eerste sessie merkte ik verschil en na een aantal weken zag ook mijn omgeving de verandering. Een van de dingen die ik hoorde was dat ze het fijn vonden dat ze mij weer zagen lachen en ik er niet meer zo depressief uitzag.

Doordat ik steeds meer kon, groeide mijn zelfvertrouwen. Ik zag de toekomst weer vol vertrouwen tegemoet, dus daarom was ik niet meer somber.
Alleen door het verwijderen van alle emoties die ik 50 jaar lang had ingeslikt, zonder mijn hele levensverhaal op tafel te leggen.

Daarom heb ik mij gespecialiseerd in deze methode en is mijn motto “Maak van slechte herinneringen slechts herinneringen.”

 

Gun jij dit jezelf ook?

Laat hieronder een reactie achter wat jij gaat doen.

Je kunt gelijk een afspraak maken in mijn agenda.

Neem contact op als je eerst kennis wilt maken.

 

Heb je net als ik geleerd om je emoties in te slikken? Lees dan al mijn blogs rond dit thema.