Vluchten voor je gevoel is lekker makkelijk.
Je hoeft niet te kijken wat je pijn doet of waardoor jij je zo voelt als jij je nu voelt.
De pijn kun je ook ontvluchten door te gaan eten / snoepen of drinken of op je telefoon scrollen. Verslavend gedrag dus en verder alles wat er maar voor zorgt dat je niets meer voelt. Eigenlijk ben je verstoppertje aan het spelen met jezelf.

Alleen blijft die pijn hardnekkig terugkomen, net zoals die irritant rond zoemende muggen in de zomer als jij wilt slapen.
Net zoals de mug pas zwijgt als je hem hebt gevangen, zo blijft de pijn terugkomen, net zo lang tot je er aandacht aan hebt gegeven.

 

Stop met vluchten voor je gevoel

 

Wanneer je stopt met vluchten voor je gevoel, moet je even door de zure appel heen bijten.
Maar doordat je al snel resultaat bereikt, motiveert dat om vol te houden en door te gaan.
En het bijzondere is dat je sneller alles oplost dan dat je het hebt opgebouwd in de loop van jaren. Zonder dat je alles wat je in je leven hebt meegemaakt hoeft op te rakelen. Je kijkt alleen maar naar hoe jij je voelt als je ergens aan terugdenkt. En het een trekt het andere mee, dus je hoeft niet elk probleem apart op te lossen.

Ik werk met een techniek waarbij ik uitga van wat jij tijdens onze afspraak voelt. Dit doe ik zonder de harde confrontatie aan te gaan, maar op een zachte manier.
Omdat ik een opname maak en die aan jou geef, kun je het herhalen zo vaak als je zelf wilt. Je hebt mij dus niet jarenlang nodig om alles op te lossen.
Bovendien leer ik jou, hoe jij jezelf kunt helpen. Dus als er weer wat gebeurt in je leven wat jou pijn doet, kun je het gelijk oplossen, voordat het aan je gaat vreten. Je wordt dus niet afhankelijk van mij.

Het resultaat is dat je zonder problemen weer de dingen kunt doen die je leuk vond. Je voelt je daardoor lekkerder in je vel zitten, je lacht vaker en bent minder somber. Hierdoor groeit gelijk je zelfvertrouwen en durf je meer te ondernemen. Waardoor je angsten voor de toekomst verdwijnen.

 

Durf jij je gevoelens onder ogen te zien?

 

Laat hieronder een reactie achter wat jij gaat doen.

Je kunt gelijk een afspraak maken in mijn agenda.

Neem contact op als je eerst kennis wilt maken.

 

Heb je net als ik geleerd om je emoties in te slikken? Lees dan al mijn blogs rond dit thema.