“Wat als ik ..?”
Hoe vaak heb jij jezelf deze vraag wel niet gesteld? Tien keer? Honderd keer? Of ben je de tel al kwijtgeraakt?

Want als je een ongeluk hebt gehad, zijn er talloze zaken waar jij je druk om kunt maken. Op zoveel verschillende gebieden, maar zo aan het einde van de voorjaarsvakantie van de ene regio en het begin van de andere regio’s richt ik mij in deze blog op samen wat ondernemen.

  • eerder moet stoppen?
  • niet hetzelfde kan als de rest?
  • te moe ben om gezellig te doen?
  • het voor de anderen verpest?
  • door de anderen op mijn kop krijg of zelfs uitgescholden wordt?

Wie weet kun je het rijtje voor jezelf nog wel langer maken.

 

Wat als ik … het allemaal wel kan?

 

Dat was toch echt wel een droom van mij, gewoon simpele dingen die ik altijd deed:

  • ontspannen sporten
  • een paar uur winkelen
  • op mijn buik in bed liggen, zonder kussentje
  • mijn been kunnen laten hangen als ik zit in plaats van omhoog houden
  • mijn been helemaal kunnen buigen

Voor mij is dat nu geen droom meer, ik kan al deze dingen doen.
De oplossing lag in het oplossen van alle emoties die ik had ingeslikt nadat ik was aangereden.
Dat ik bang was dat hij over mijn voet reed, dat ik niet kon slapen met de spalk aan mijn been, dat het herstel niet zo verliep als ze voorspeld hadden.
En daardoor ook over de zorgen voor de toekomst: kan ik blijven werken, mijn huis houden, word ik niet afhankelijk van anderen?

Het verwijderen van al deze en nog veel meer ingeslikte emoties heeft ervoor gezorgd dat ik nu geen zorgen heb over de toekomst. Niet of ik morgen met iemand iets kan afspreken en ook niet over later.
Nog 1 keer voelen wat het doet als ik er aan denk en het dan loskloppen en afvoeren. En als er een andere gedachte vervelende herinneringen oproept, dezelfde procedure. Net zo lang tot er niets meer van over is.
Al na de eerste keer merkte ik verschil en na een paar weken zag ook mijn omgeving het verschil.

 

Wanneer ga jij de stap zetten naar zorgeloos leven?

Laat hieronder een reactie achter wat jij gaat doen.

Je kunt gelijk een afspraak maken in mijn agenda.

Neem contact op als je eerst kennis wilt maken.

 

Voel jij je machteloos en moedeloos? Lees alle blogs over dit onderwerp.