Accepteer wat je krijgt, ook als het iets is dat je niet verwacht. Het is datgene wat je nu nodig hebt en wat nu dus bij jou past. Ook als het niet is wat je het liefste wilt.

Op dit punt in mijn loopbaan als onderneemster, gaat mijn pad een andere weg op dan waarvoor ik mij had ingeschreven bij de Kamer van Koophandel in mei 2018.
Is het erg? Nee, het geeft een stuk financiële rust na een aantal jaar dat ik echt goed moest opletten waar ik mijn geld aan uitgaf.
Is het spannend? Eigenlijk wel, want ik haal nu mijn overgrote deel van inkomsten uit 1 bron. Wat als deze opdrachtgever minder werk heeft en ik een ander moet zoeken?
Ga ik er voor? Jazeker, want ik werk er met veel plezier.

Dat zorgt er ook voor dat ik kan gaan leven van mijn bedrijf. Dat is wat mijn wens vanaf het begin al was.
Maar niet op de manier die ik voor ogen had. En toch is dat iets wat ik met liefde ontvang, want ik merk dat de collega’s blij zijn met de manier waarop ik werk en wie ik ben.

 

Accepteer wat je krijgt, je hebt het nodig

 

Iets accepteren wat je eigenlijk niet verwacht had of wilt, dat is voor veel mensen lastig.
Ze klampen zich vast aan wat ze wel willen. Toch komt het niet voor niets op je pad. Er zitten lessen in die je mag leren, dus je er tegen verzetten heeft weinig zin. Dan komt het wel weer op een andere manier op je pad, zodat je alsnog die les kunt leren. 

Soms is dat uitstel of de vertraging op je weg nodig om tot een nog beter resultaat te komen. Je leert immers van datgene wat er nu op je pad komt.
En zeker niet alles is voor niets, overal kun je van leren. Dat merk je vooral als je terugkijkt op de dingen die je gedaan hebt.
Zo was ik bijvoorbeeld blij dat ik eerst een paar jaar invalster was geweest op verschillende scholen, voor ik een eigen groep had. En datzelfde had ik ook toen ik de administratieve kant op ging. Juist doordat ik op diverse plekken was geweest, kon ik putten uit een gevarieerde achtergrondkennis.

Natuurlijk had ik graag gewild dat ik gelijk een bloeiende praktijk zou hebben. Maar dat was niet het geval. 
Ik heb hierdoor soms echt financieel spannende tijden gehad, zeker toen ik nog niet een gedeelte in loondienst werkte. Dat gaf meer rust, maar het bleef opletten.

Nu ervaar ik meer rust, al is het niet doordat ik nu een wachtlijst heb.
Het komt omdat ik nu toch meer in mijn oude richting werk. Iets waar ik in 2016 “nee” tegen zei, als dat werd voorgesteld. Dus via een omweg, komt het toch op mijn pad. 

 

Wanneer los jij je weerstand op?

Laat hieronder een reactie achter wat jij gaat doen.

Je kunt gelijk een afspraak maken in mijn agenda.

Neem contact op als je eerst kennis wilt maken.

 

Klik op de link als je meer wilt lezen over je angst de baas.