Angst is een slechte raadgever, heb je dat al eens opgemerkt?
Als je ergens bang voor bent, kun je er tegen vechten, ervoor vluchten of je raakt “verlamt door angst” en je doet niets, bevriest als het ware.

Een ander gevolg kan zijn dat als je ergens bang voor bent, je alleen maar de donkerste en meest sombere toekomst voor je ziet.
Hierdoor kom je in een neerwaartse spiraal terecht, want elke doemgedachte wordt werkelijkheid. De kracht van je gedachten is heel erg sterk, dat wordt vaak onderschat.
Wanneer je ergens aan denkt dat negatief is, kan dat al in minder dan een halve minuut zo in je systeem zitten. Dus het is de kunst om hier niet te veel mee bezig te zijn.

 

Angst als slechte raadgever een halt toeroepen

 

Je angstbeelden kun je het beste loslaten. Dat is zeker niet gemakkelijk, ik weet het uit ervaring. Zeker in bed, als je niet kunt slapen van de pijn of een ander ongemak, dan gaan je gedachten al snel malen.
Ik heb een houding waarin ik mijzelf wakker kan houden en ’s morgens ga ik zo liggen als ik gewekt ben door de wekker om goed wakker te worden.
Er is ook een houding waarbij ik wel in slaap val. Over het algemeen werkt het om zo te gaan liggen, maar soms blijven mijn gedachten rondmalen.
Dan helpt het om een bordwisser in gedachten te nemen en het hele schoolbord leeg te vegen.

Een andere manier is accepteren dat je ergens bang voor bent. Je er niet tegen verzetten maar ook niet doen alsof het niet bestaat. Je erkent dat je angst er is en dat die er mag zijn. Het kan je immers ook voor gevaar behoeden.

 

Aan de slag met het oplossen van je angst

 

Pas als je de angst gaat oplossen, kun je het achter je laten. Dat kan heel gemakkelijk.
Ik werk met een techniek die het mogelijk maakt om uit te gaan waar je nu bang voor bent. Als we dat oplossen, kom je bij een eerdere keer uit waar je in een soortgelijke situatie zo bang was. Op die manier gaan we helemaal terug naar de tijd dat je nog een baby was. Wie weet vocht je wel voor je leven in een couveuse en was je bang. Terwijl je nu bang bent voor de toekomst met al je klachten. Daar kan nog van alles tussen zitten.
Oudere angsten al minder beladen als je met de huidige angsten aan de slag gaat, dus dat scheelt weer werk.

Waar kun je bang voor zijn?
Eigenlijk voor van alles: insecten of andere dieren, iets uit je verleden of wat je in de toekomst verwacht.
Het bijzondere is dat als je aan de slag gaat met het oplossen van emoties, het een het andere meetrekt. Zo was ik bang voor honden, dat ze mij zouden bijten. Toen ik mijn ingeslikte emoties ging opruimen, merkte ik ineens dat ik honden niet meer eng vond.
De techniek waar ik mee werk, leer ik jou ook. Dus als je de volgende keer ergens bang voor bent, kun je het gelijk oplossen. Het leven wordt er een stuk plezieriger door.

 

Wanneer stop jij de angst als slechte raadgever?

Laat hieronder een reactie achter wat jij gaat doen.

Je kunt gelijk een afspraak maken in mijn agenda.

Neem contact op als je eerst kennis wilt maken.

 

Klik op de link als je meer wilt lezen over je angst de baas.