Aventurijn en Labradoriet zijn de stenen die ik deze maand heb gekocht. De eerste als trommelsteen en de ander als armband, daar heb ik al een losse steen van. Over Labardoriet heb ik al eerder geschreven, omdat ik die steen ook in de praktijk heb liggen. Je kunt deze blog terugvinden door op de link te klikken.

Deze steen is er in meerdere kleuren, maar ik heb gekozen voor de groene variant. Dat is ook de kleur waar je direct aan denkt bij deze soort. Als je wilt, kun je ook kiezen voor blauw, rood of geel.
De basiswerking is voor alle kleuren gelijk, maar de specifieke kleur heeft ieder nog een aparte werking. Voor groen is het emoties in balans brengen, maar ook nachtmerries en stress en hoge bloeddruk.

 

Aventurijn in de geschiedenis

 

De naam van deze steen komt van het Italiaans per avventura, wat per toeval of toevallig betekent.

Al voor de jaartelling werd deze steen in China gebruikt als amulet voor een goede gezondheid, lichamelijk en geestelijk, en voorspoed. Er zijn ook beeldjes teruggevonden.
Bij de Grieken dacht men dat de drager moed en eerzucht kreeg.

En eind vorige eeuw kwam de steen in de belangstelling als genezende steen. Je kunt de steen gebruiken om bij je te dragen, in het badwater te doen of edelsteenwater maken.

 

Aventurijn als ondersteuning

 

Deze steen komt voor in de kwartsfamilie en is als werking verwant aan de Bergkristal, daarnaast heeft ze andere eigenschappen.
Je kunt ook kinderen en dieren goed behandelen, ze is niet giftig, dus als dieren eraan likken, is dat geen probleem.

Op de huid kan water van aventurijn verlichting brengen bij irritaties, zoals een allergie of blauwe plek en zelfs bij zonnebrand.
De bloeddruk en cholesterol komen op normale waarden. Ook de werking van het hart en de bloedsomloop verbetert.
Voor blessures aan pezen en spieren of problemen op het gebied van bindweefsel.
Daarnaast kent de steen een kalmerende werking, brengt emoties in balans, zorgt voor een betere nachtrust.
Je kunt er creatiever door worden of geduldiger. En het kan je helpen als je last hebt van negatieve gevoelens.

Let op, edelstenen werken ondersteunend en zijn geen vervanging voor voorgeschreven medicijnen. Wanneer je hierin iets wilt veranderen, raadpleeg dan eerst je behandelaar!

Geraadpleegde websites: https://www.lichtpuntjekristallen.nl/ en https://www.spiritualgarden.nl/ en https://www.semoea.nl/

Alle blogs over edelstenen vind je hier.

Laat hieronder een reactie achter wat jij gaat doen.

Je kunt gelijk een afspraak maken in mijn agenda.

Neem contact op als je eerst kennis wilt maken.