De drukke vakantietijd, voor werkenden kan de afwezigheid van collega’s voor extra drukte zorgen. Hoe blijf jij overeind?

Niet elke bedrijf kent een bedrijfssluiting waarbij voor een aantal weken alles stilligt.
Afhankelijk van de branche waar je werkt, loopt de hoeveelheid werk tijdens de vakantie wel of niet gewoon door, of is het wat rustiger.
En afhankelijk van het soort werk dat je doet, kan het net voor en / of na je vakantie juist extra druk zijn. Werk dat af moet of zich heeft opgestapeld tijdens jouw afwezigheid. Dat kan er voor zorgen dat je niet echt vooraf kunt afbouwen en na je vakantie je gelijk weer vol aan de bak moet.

Op welke manier zorg je goed voor jezelf?

 

Overleef de drukke vakantietijd

 

Een van de belangrijkste dingen is goed voor jezelf zorgen.
Dat doe je door goed te blijven eten en niet vanwege de drukte naar snoep te grijpen.
Zorgen voor genoeg ontspanning en een goede nachtrust. Nu kan dat tijdens de zomer wat lastig zijn als je door warm weer minder makkelijk in slaap kunt vallen. Verenigingen hebben een zomerstop, dus je vaste avond voor ontspanning en gezelligheid mis je.

Maak een lijstje met wat echt belangrijk is dat gedaan wordt of waar je wat anders kunt doen om het jezelf gemakkelijk te maken.
Zijn er zaken op het werk die kunnen blijven liggen? Kan er op het werk iemand anders ook bijspringen met bepaalde werkzaamheden?
Moet je als je extra werkt ook nog je hele huis van boven tot onder elk weekend schoonmaken? Of doe je alleen het belangrijkste als badkamer en wc? Kun je voor meer dagen koken of een verse salade halen?

Als je merkt dat je helemaal druk bent, kunnen deze twee tips je helpen om tot rust te komen. Je kunt ze gemakkelijk doen als je even naar de wc gaat.
1. Leg je middelvinger op je navel en ontspan.
2. Plaats beide handen over elkaar op je hart en focus je aandacht op je hart.

Maar het is nog beter om te leren hoe EFT werkt. Dan kun je in korte tijd je stress reduceren, doordat het stresshormoon cortisol daalt. En je kunt precies dat aanpakken wat de oorzaak is dat jij je niet prettig voelt.
Het is de techniek waar ik mee werk en die je al doende ook zelf leert. Omdat je de video van onze online sessie krijgt, kun je het zo vaak als je wilt herhalen.

 

Los jij stress op of eet je het op?

Laat hieronder een reactie achter wat jij gaat doen.

Je kunt gelijk een afspraak maken in mijn agenda.

Neem contact op als je eerst kennis wilt maken.

 

Wil jij nog beter weten hoe je stress kunt oplossen? Lees dan de andere blogs.