De weg omhoog vinden, is niet altijd iets wat je voor je ziet als jij het gevoel hebt dat je in de put zit en niet weet hoe nu verder.

Over het algemeen zie je weinig mogelijkheden, draaien je gedachten in cirkeltjes rond en kom je daardoor niet op nieuwe ingevingen of ideeën. 
Want het enige dat je voor je ziet, zijn de muren van de put waar je in zit. En dan ben je bang dat je er niet meer uitkomt of dat je nog dieper kunt vallen.
Op zo’n moment neemt de angst de overhand en kun je niet meer helder denken.

Dat je niet meer helder kunt denken, komt door ons oerbrein. Dat is van vele eeuwen terug nog geprogrammeerd om bij gevaar en angst te kiezen voor vechten, vluchten of bevriezen.
Denk bijvoorbeeld ook aan de uitdrukkingen als “blind van zich afslaan” en “het hazenpad kiezen” of ‘stijf staan van angst” die hier naar verwijzen.

 

Hoe kun je wel de weg omhoog vinden?

 

Om te beginnen mag je wat aan je angst doen.
Om nog even bij de uitdrukkingen te blijven “de angst regeert” wil zeggen dat de angst jou de baas is.
Als jij zelf niet de baas bent over wat je voelt en denkt, kun je geen zuivere beslissingen nemen. Een van de redenen is dat je op zo’n moment niet op je onderbuik gevoel kunt vertrouwen. En een andere reden is dat je niet helder kunt nadenken, waardoor het moeilijk is om de verschillende mogelijkheden te ontdekken.

Het oplossen van deze angst is eenvoudig te doen, als je weet hoe.
Maar in principe werkt het voor alle emoties die je hebt ingeslikt en je belemmeren hetzelfde: ze loskloppen en afvoeren.

In de techniek die ik gebruik zijn er punten die gekoppeld zijn aan emoties en organen.
Angst kun je in de regel in je maag voelen: je maag knijpt samen van angst.
Dat is een reden waarom mensen die last hebben van hun maag niet kunnen eten omdat het letterlijk en figuurlijk zwaar op de maag ligt. Of dat ze gaan overeten, om dat vervelende gevoel in hun maag te verdoven. 

Als jij wat aan je angst gedaan hebt, kun ook jij de weg naar boven vinden. Net zoals ik heb gedaan toen ik aan de slag ging met het opruimen van mijn ingeslikte emoties. Zonder daarbij alle ervaringen nog een keer door te maken, alleen door te voelen in mijn lichaam wat er gebeurde als ik ergens aan terugdacht.

 

Wanneer ruim jij je angsten op?

Laat hieronder een reactie achter wat jij gaat doen.

Je kunt gelijk een afspraak maken in mijn agenda.

Neem contact op als je eerst kennis wilt maken.

 

Klik op de link als je meer wilt lezen over je angst de baas.