Doe wat je energie geeft, laat los wat je geen energie (meer) geeft. Wat jou energie gaf, kan je nu juist energie kosten en mag je loslaten.

En dat is iets wat je heel erg ruim mag zien:

  • werk wat je doet, zowel het soort werk als je werkomgeving
  • mensen met wie je omgaat, soms is het tijd om wat meer afstand van iemand te nemen
  • de hobby’s die je uitoefent (of door omstandigheden niet meer kunt doen)
  • je dagindeling, is het tijd om actiever te worden of om juist wat meer tijd voor jezelf in te bouwen?

Dat wil niet zeggen dat dit gemakkelijke keuzes zijn die je zo neemt. Het kan best ingrijpend zijn en er spelen ook emoties mee en dat maakt het kiezen moeilijk. Maar een keuze hoeft niet levenslang te zijn, je kunt er altijd op terugkomen, of helemaal of voor een deel.

 

Doe wat je energie geeft en laat de rest los

 

Dingen loslaten, het is gemakkelijker gezegd dan gedaan. 
Want je vindt het werk op zich nog leuk, maar door veranderingen in de organisatie, voel jij je er niet meer thuis. En een vaste baan opgeven, doe je ook niet zomaar. Je mist financiële zekerheid en je weet niet wat je ervoor terugkrijgt.
Of het omgekeerde, je hebt hele leuke collega’s, maar je wilt je verder ontwikkelen en dat kan niet waar je nu werkt. Je wilt de anderen niet in de steek laten.

In beide gevallen spelen verschillende emoties en gevoelens een rol: onzekerheid, angst, loyaliteit.
En het blijven piekeren en blijven zitten, zorgen daarnaast nog eens voor stress en zo kost het je energie. Werk en/of collega’s waar je eerst energie van kreeg zorgt / zorgen nu juist dat het je energie kost. Op die manier word jij niet gelukkiger en gaat het uiteindelijk ten koste van je gezondheid.

Alle emoties werken door in je lichaam, je slaat ze als het ware op. Je kunt dit bijvoorbeeld merken als je met pijn in je buik naar het werk gaat en in het weekend nergens last van hebt. 
Nu zijn ze eenvoudig op te lossen, waardoor je gemakkelijker tot een keuze kunt komen. Dat is een techniek waar ik mij in gespecialiseerd heb. En die ik jou ook leer, zodat je bij een volgende lastige keuze jezelf kunt helpen.

 

Wil jij dingen die energie kosten loslaten, maar durf je niet?

Laat hieronder een reactie achter wat jij gaat doen.

Je kunt gelijk een afspraak maken in mijn agenda.

Neem contact op als je eerst kennis wilt maken.

 

Wil jij nog beter weten hoe je stress kunt oplossen? Lees dan de andere blogs.