Edelsteenwater is het vervolg op mijn blog “edelstenen in verschillende vormen.” Ik eindigde daar met een paragraaf over vormen van edelstenen met een speciale werking. Ik noemde massages, edelsteenlegging en edelsteenwater.

 

Edelsteenwater zelf maken

 

Soms zie je mensen die een paar edelstenen in een fles met water bij zich hebben. Bijvoorbeeld de combinatie van de gouden driehoek stenen bergkristal, rozenkwarts en amethist. Je kunt zo al edelsteenwater maken.
Je kunt ook stenen in water leggen en dan koken. Of je legt de stenen boven een pan met kokend water, dan doet de waterdamp zijn werk.
Als je een zachte steensoort hebt die oplost in water, doe je de steen eerst in een ander glas (of reageerbuisje). Of je plaatst een glas op een schijf van de steen die je wilt gebruiken.
Tenslotte zie je soms kommetjes of schaaltjes van een steen. Je kunt die neerzetten voor de sier, maar ook water er in doen om edelsteenwater te maken.

Aan elke bereidingsmethode zitten voordelen en nadelen. Zo heb je snelle en minder snelle methodes en niet elke methode kun je gebruiken voor alle stenen.

 

Edelsteenwater gebruiken

 

Edelsteenwater kun je uitwendig gebruiken, maar je kunt het ook drinken.
Bij het drinken van het water heeft het invloed op je hele lichaam. De juiste dosis en de juiste steen zijn daarom heel belangrijk. Je hele lichaam is niet alleen de plek die pijn doet, maar ook hoe jij in je vel zit.

Uitwendig gebruik kan bijvoorbeeld zijn door het verstuiven in een ruimte. Je zuivert de ruimte of jezelf dan.
Een andere manier is het gebruiken op een wond, bijvoorbeeld door het op de wond te spuiten of in een kompres te doen.
En als laatste, voeg het water toe aan je badwater. Je legt de stenen dus niet direct in bad.

Net als met de stenen die je draagt of in een ruimte zet, geldt dat je niet zomaar alles met elkaar kunt combineren. Stenen kunnen elkaar versterken of juist tegenwerken.
Bij het maken van water combineer je wel stenen met dezelfde soorten mineralen. Je combineert geen stenen die dezelfde soort werking hebben.

 

Tot slot

 

Let op, edelstenen werken ondersteunend en zijn geen vervanging voor voorgeschreven medicijnen. Wanneer je hierin iets wilt veranderen, raadpleeg dan eerst je behandelaar!

Wanneer je hier mee aan de slag gaat, zorg dan dat je de juiste materialen koopt. Dat je goed weet wat je doet, werk zorgvuldig en zuiver. Bedenk welke steen bij welke klachten helpt en of die geschikt is voor het maken van water. En zeker bij inwendig gebruik: wat de dosering is.

Ik haal veel informatie voor mijn blogs van de volgende websites: https://www.lichtpuntjekristallen.nl/ en https://www.spiritualgarden.nl/ en https://www.semoea.nl/
Voor deze blog heb ik ook gebruik gemaakt van boeken “Handboek geneeskrachtige stenen” van Michael Gienger,  ISBN: 978940133415. En van “Helend water” De kracht van water met edelstenen van Michael Gienger en Joachim Goebel, ISBN 9789401303057. Beide boeken zijn uitgegeven bij Altamira.

Alle blogs over edelstenen vind je hier.

Laat hieronder een reactie achter wat jij gaat doen.

Je kunt gelijk een afspraak maken in mijn agenda.

Neem contact op als je eerst kennis wilt maken.