Edelstenen in verschillende vormen, naast de vele soorten stenen. Je kunt een steen op diverse manieren gebruiken, bijvoorbeeld om ergens neer te zetten of om bij je te dragen. In mijn blogs heb ik soms geschreven dat een steen zich makkelijk laat bewerken. Of dat die rust geeft als die in een ruimte staat. In deze blog zet ik verschillende vormen op een rijtje.

 

Edelstenen in verschillende vormen

 

Stenen om bij je te dragen

 

Stenen kun je bij je dragen door ze in een broekzak te stoppen of voor dames in de BH. De werking op de huid is directer, vraag bij aankoop wel even na of dat ook kan. Je kunt hiervoor een ruwe of gepolijste steen gebruiken.
Je kunt stenen bij je dragen als armband of ketting, een hanger of helemaal stenen. Let er bij een hanger die in zilver of goud is gevat op dat de achterkant een opening heeft. Zo kan die de energie aan jou doorgeven.
Hangers in de vorm van een donut worden meestal aan een koord gedragen. Dan heb je minder kans op storende energie van een metaal.

Let wel op dat je niet zomaar alle stenen met elkaar kunt combineren. Sommige stenen versterken elkaars werking, maar stenen kunnen elkaar ook tegen werken.

 

Stenen in de ruimte

 

Je kunt stenen vinden als beeldje, zoals op de foto.
Van sommige stenen worden kleinere of grote bollen en piramides gemaakt.
Of een geode, een ruimte in een rots die is opgevuld met kristallen die aan elkaar vergroeid zijn. Deze kan een ruimte een heel andere energie geven. Daarom is het nodig om zorgvuldig te kijken met welk doel je een steen plaats in de ruimte.
Sommige stenen worden in schijven gesneden omdat ze zo het beste tot hun recht komen. Of omdat de schijf gebruikt wordt voor andere doeleinden, zoals het maken van edelsteenwater.

 

Speciale werking

 

Er zijn stenen die speciaal geslepen worden om te gebruiken bij massages. Dit zijn vaak staven die gebruikt worden bij edelsteentherapie.
Stenen die je zo bij je kunt dragen, worden ook gebruikt in de edelsteentherapie. Ze worden in een vooraf uitgezocht patroon en aantal op en om je neergelegd.
Ik noemde net al edelsteenwater. Dit kan uitwendig gebruikt worden, om op een plek te smeren of in het badwater. Maar het kan ook gedronken worden. Ook hier geldt dat je niet zomaar alle stenen kunt gebruiken, sommige stenen bevatten giftige stoffen. En net als met de stenen die je bij je draagt, kun je niet zomaar van alles combineren. Meer informatie hierover kun je vinden in mijn volgende blog edelsteenwater.

 

Blogs bij de stenen op de foto

 

Op de foto staan van links naar rechts:

Alle blogs over edelstenen kun je hier vinden.

 

Tot slot

 

Let op, edelstenen werken ondersteunend en zijn geen vervanging voor voorgeschreven medicijnen. Wanneer je hierin iets wilt veranderen, raadpleeg dan eerst je behandelaar!

Ik haal veel informatie voor mijn blogs van de volgende websites: https://www.lichtpuntjekristallen.nl/ en https://www.spiritualgarden.nl/ en https://www.semoea.nl/
Voor deze blog heb ik gebruik gemaakt van het boek “Handboek geneeskrachtige stenen” van Michael Gienger,  ISBN: 978940133415, uitgegeven bij Altamira.

Laat hieronder een reactie achter wat jij gaat doen.

Je kunt gelijk een afspraak maken in mijn agenda.

Neem contact op als je eerst kennis wilt maken.