Een nieuwe weg inslaan, iets wat je niet zomaar doet.
Soms doe je dat min of meer noodgedwongen doordat jouw situatie is veranderd, bijvoorbeeld door een ongeluk.
Een andere keer doe je dat vrijwillig, omdat je een andere beroepsrichting uitgaat die je beter ligt.

Wat de reden ook is om een andere weg in te slaan, je laat het vertrouwde los om een nieuwe, en misschien wel onzekere, toekomst tegemoet te gaan.
Door je nieuwe toekomst echt voor te stellen alsof deze al werkelijk is, wen je dat deel in jou dat je wil beschermen tegen nieuwe dingen er vast aan. Dat deel kan namelijk geen onderscheid maken tussen jouw gedachten en de werkelijkheid. het wil alleen dat jij veilig bent en iets nieuws is niet veilig en daarom gaan de alarmbellen af.

 

Vol vertrouwen een nieuwe weg inslaan

 

Die nieuwe weg, dat is er een waar allerlei gevoelens bij komen kijken.
Is het omdat je door ziekte of een ongeluk bepaalde dingen niet meer kunt? Dan spelen gevoelens van boosheid en verdriet vast en zeker een rol.
Heb je er zelf voor gekozen om ergens anders te gaan wonen of voor een carrière switch? Dan is er een opwindende spanning of alles wel zal gaan zoals je in gedachten hebt.

In beide gevallen spelen er allerlei emoties een rol. Deze kunnen je stimuleren, maar ook belemmeren. Vooral dat laatste is niet handig.
Wanneer je door angst verlamt raakt, kun je niet een zuivere beslissing nemen. Je brein staat dan in de overlevingsstand, dat stamt nog uit de tijd dat we holbewoners waren. Niet zo vreemd, want dat zorgde er voor dat je kon overleven.
In je enthousiasme voor een nieuwe uitdaging, kun je de realiteit uit het oog verliezen en dan voor vervelende verrassingen komen te staan.

Om je angsten op te lossen, werk ik met een effectieve techniek. In enkele sessies kunnen we jouw angsten voor de toekomst oplossen.
Je hoeft mij niet al jouw zorgen en twijfels te vertellen, die zijn hiervoor niet belangrijk. Wat wel belangrijk is, is wat jij voelt als je er aan denkt, want dat is ons uitgangspunt.
En dat kan na een ronde werken veranderen, het kan minder worden of er kunnen andere gevoelens naar boven komen. Geen probleem, dan gaan we daar mee verder.

 

Hoe zit het met jouw zelfvertrouwen?

Laat hieronder een reactie achter wat jij gaat doen.

Je kunt gelijk een afspraak maken in mijn agenda.

Neem contact op als je eerst kennis wilt maken.

 

Heb jij behoefte aan meer liefde voor jezelf en minder streng zijn voor jezelf? Lees dan deze blogs over eigenliefde.