Hoe echt is jouw angst? Is die reëel of is die buitenproportioneel vergroot of juist gebagatelliseerd als niet belangrijk?

Wanneer je angst reëel is, dan is het precies datgene waar je mee te maken hebt, niets meer en niets minder.
Als je de angst buitenproportioneel vergroot, dan maak je het erger dan het in werkelijkheid is. De situatie is niet zo ernstig en bedreigend als jij nu denkt.
Op het moment dat jij het bagatelliseert, dan onderschat je de ernst van de situatie en kun je juist daardoor in gevaar komen.

 

Hoe echt is jouw angst werkelijk?

 

Wat de een angstig maakt, waar iemand echt bang voor is, hoeft voor een ander niet op hetzelfde niveau van angst te zitten.
Iedereen kijkt ergens naar vanuit zijn of haar eigen ervaring. Hetzij doordat ze iets persoonlijk hebben meegemaakt of doordat ze iets in de naaste omgeving hebben ervaren.

Een voorbeeld om maar even in de tijd van het jaar te blijven.
Wanneer je allergisch bent voor wespen, dan kijk je anders naar een wesp dan wanneer je dat niet bent.
Als je als kind hebt geleerd dat wespen heel erg gevaarlijk zijn en een steek heel veel pijn doet, dan reageer je als volwassene anders dan iemand die dat niet als kind hoorde.

Op het moment dat jij nog nooit gestoken bent en nog niet eerder hebt meegemaakt dat iemand gestoken is, kun je snel denken dat de ander overdrijft. Bijvoorbeeld omdat je niet weet wat de risico’s zijn voor iemand die allergisch is. Of omdat je niet weet dat een wespensteek inderdaad pijn kan doen.
Ben jij juist die persoon die allergisch reageert op een wespensteek, dan kun jij je misschien niet voorstellen dat het een ander niets doet om een wesp te zien.

Wat natuurlijk niet kan, is de ander uitmaken voor aansteller of bangerik.
Wat juist wel de oplossing is, is zorgen dat je angsten jouw leven niet beheersen. De techniek waar ik mee werk, helpt jou om de irreële angsten op te lossen.

 

Welke angst wil jij oplossen?

Laat hieronder een reactie achter wat jij gaat doen.

Je kunt gelijk een afspraak maken in mijn agenda.

Neem contact op als je eerst kennis wilt maken.

 

Klik op de link als je meer wilt lezen over je angst de baas.