Ik geloof in mijzelf, dat werd echt steeds minder nadat ik was aangereden.

In de eerste plaats kwam dat doordat het voorspelde volledige herstel uitbleef. Hierdoor dacht ik dat ik iets niet goed deed. Of dat er dingen stuk waren die ze niet opgemerkt hadden.

In de tweede plaats omdat ik het gevoel had dat ik niet serieus genomen werd. Alsof ik dingen verzon om aandacht te krijgen, terwijl ik echt pijn had.

In de derde plaats doordat ik steeds meer klachten kreeg en minder kon. Hierdoor werd ik bang dat ik in de toekomst volledig afhankelijk van anderen zou worden.

 

Ik geloof in mijzelf en vertrouw op mijn lichaam

 

Doordat ik steeds meer klachten en medicijnen kreeg en steeds weer wat inleverde, durfde ik niet meer op mijn lichaam te vertrouwen.
Ik kon dat ook niet echt zoals ik in eerdere blogs schreef. Het kon bijvoorbeeld zijn dat ik in de tuin wilde werken, maar dat ik na 5 minuten merkte dat dit niet ging. Of als ik op stap wilde gaan, ik onderweg merkte dat ik een slechte dag had.

Dat veranderde volledig toen ik mijn ingeslikte emoties ging opruimen. Ik kon steeds meer en ik merkte dat ik hierdoor steeds meer zelfvertrouwen kreeg. Het was mogelijk om de dingen te doen die ik wilde doen, zonder dat mijn lichaam protesteerde. Natuurlijk leg ik de tuinspullen weg als het toch begint te regenen. Zeker, ik zit soms nog langer ergens als er een bui valt. Maar dat zijn redenen die buiten mij liggen en niet omdat ik iets niet kan.

Doordat ik merkte dat ik weer steeds meer dingen kon, groeide mijn zelfvertrouwen. En daardoor durf ik ook steeds meer te ondernemen en zelfs onderneemster worden om anderen te helpen.
Zo heb ik na 3 jaar ondernemerschap professionele foto’s laten maken, zoals deze. Niet op de vlakke weg lopen, maar op ongelijke paden en het strand. Weer heerlijk een jurk aan en niet alleen een spijkerbroek. Spontane dingen doen of zitten op een manier die lang niet kon.

 

Wanneer zorg jij dat je in jezelf kunt geloven?

Laat hieronder een reactie achter wat jij gaat doen.

Je kunt gelijk een afspraak maken in mijn agenda.

Neem contact op als je eerst kennis wilt maken.

 

Heb jij behoefte aan meer liefde voor jezelf en minder streng zijn voor jezelf? Lees dan deze blogs over eigenliefde.