“Ik kan het leren” is een instelling die bij mij past.
“Dat kun jij niet” is een zin die ik liever niet hoor. Het motiveert mij juist om de ander ongelijk te bewijzen.
Bovendien zodra je 3 x iets hoort, dan ga je geloven dat het waar is. Een overtuiging die jou wordt aangepraat.

Natuurlijk, ik kan ook niet alles. Soms omdat ik er niets vanaf weet, nog niets over heb geleerd. Of omdat ik iets nog niet eerder heb gedaan. Maar dat wil niet zeggen dat ik het niet wil leren of kan gaan doen.
Maar ik wil zelf beslissen of ik iets wel of niet wil proberen en dan merk ik vanzelf wel of ik het kan of dat het mij niet (helemaal) lukt.

 

Ik kan het leren brengt je verder

 

Mijn idee is dat je als mag en kunt proberen, zolang jij jezelf of een ander niet in gevaar brengt. Want veiligheid staat bij mij wel voorop.
Zo heb ik ervaring in het schilderen van muren, gladde en met structuur, en kozijnen en deuren.
Plafonds, daar begon ik niet aan, want ik kon van jongs af aan niet goed mijn evenwicht bewaren. Dan moest ik twee dingen combineren: iets boven mijn hoofd doen en op een trap staan, wat ik eng vond. Daarom liet ik dat aan anderen over, zodat ik niet zou vallen.

Nadat ik was aangereden, raakte ik balans kwijt in mijn linker enkel, juist de enkel die de stabielere van de twee was.
Ik ontwikkelde ook klachten in mijn armen en schouders, dus het plafond liet ik over aan een ander. Alleen was dat daarna geen strak wit plafond, maar een vlekkerig geheel. Ook toen het nog een keer over gedaan was.
Na een paar jaar had ik er genoeg van. Dat ze bij ons de buitenboel aan het schilderen waren, zorgde ervoor dat ik het bij mij binnen ook weer netjes wilde hebben. Met een kleinere roller dan de grote, zware roller voor muren en op een stok heb ik mijn plafond gedaan. En dat was een hele verbetering, gaven zelfs de schilders toe.

Mijn manier kost meer tijd, hoorde ik. Want met een kleine roller kun je niet zoveel tegelijk doen.
Ik dacht dat ik een kleine roller beter kon hanteren omdat die lichter is en ik daardoor langer door kon gaan. En zo heb ik zonder klachten mijn plafond kunnen doen en was ik met een paar dagen klaar.

 

Mag jij op dit gebied nog aangeprate overtuigingen oplossen? 

Laat hieronder een reactie achter wat jij gaat doen.

Je kunt gelijk een afspraak maken in mijn agenda.

Neem contact op als je eerst kennis wilt maken.

 

Heb jij behoefte aan meer liefde voor jezelf en minder streng zijn voor jezelf? Lees dan deze blogs over eigenliefde.