Ik vind alles leuk om te doen, maar ja dan raakt je agenda vol. Nu kan dat voor een week wel, maar als dat elke week is, is het teveel. Dan is het tijd om te gaan schrappen.

Sommige dingen wil je misschien wel schrappen, maar kun je niet schrappen. Er moet natuurlijk wel brood op de plank komen, dus je werk schrappen, is minder handig als er geen andere inkomsten zijn.
Andere zaken kun je wel stoppen, maar dan durf je het niet zo goed. Bijvoorbeeld omdat je het gevoel hebt dat je anderen in de steek laat als jij stopt met vrijwilligerswerk.
En weer andere zaken geven zoveel energie dat je daarom deze wilt behouden.

Het is dan een kwestie van balans vinden tussen de zaken die echt nodig zijn en de dingen die je leuk vindt om te doen. En dan ook nog genoeg tijd over te houden om niets te doen en uit te rusten.

 

Ik vind alles leuk om te doen en kan niet kiezen

 

Keuzes maken kan lastig zijn als je de dilemma’s hebt zoals hierboven beschreven.
In het informatiebulletin van de deze week heb ik daar ook tips voor gegeven. Je kunt het lezen via deze link.

Ook dit soort stress van een te volle agenda of de keuzestress om dingen te laten vallen, is eenvoudig op te lossen met de techniek waar ik mee werk.
Gewoon kijken wat je voelt als jij aan je volle agenda denkt. Of kijken wat je voelt bij de gedachte alleen al dat je dingen gaat schrappen.
Daar gaan we mee aan de slag op een snelle en effectieve manier. Met een kort traject van 3 sessies is het probleem op te lossen en weet jij hoe jij jezelf een volgende keer kunt helpen. Voorkomen is beter dan genezen, toch?

Als jij deze stress hebt weggehaald, kun jij in alle rust een keuze maken die voor jou goed voelt.
Bovendien voel jij je dan niet schuldig naar anderen toe omdat je het gevoel hebt ze in de steek te laten. Want dat jij iets niet meer kunt doen, is niet jouw probleem. Het is daarom aan de ander om dat op te lossen.

 

Wanneer ga jij keuzes maken?

Laat hieronder een reactie achter wat jij gaat doen.

Je kunt gelijk een afspraak maken in mijn agenda.

Neem contact op als je eerst kennis wilt maken.

 

Wil jij nog beter weten hoe je stress kunt oplossen? Lees dan de andere blogs.