Kies voor jezelf, jij bent de enige persoon waar je van geboorte tot dood mee te maken hebt. Dus zet jouw belang op de eerste plaats.
Dat geldt voor alles, soms is dat helaas niet zo eenvoudig.

Gun jij het jezelf om toe te groeien naar een beslissing?
Of doe jij dat ad hoc, zomaar ineens zonder ook maar ergens over na te denken?

Niet elke beslissing vraagt evenveel voorbereidingstijd.
Wanneer je boodschappen doet, kijk je in de winkel waar je die dag (en de volgende dagen) zin in hebt en wat je verder nog in huis hebt. Als je niet erg besluiteloos bent, kun je vlot je boodschappen uitzoeken.
Als je plannen hebt om te gaan verhuizen, dan kijk je rond en bepaal je waar je naar toe wilt, wat voor een woning je wilt hebben, hoeveel je kunt besteden, enzovoort. Deze ingrijpende beslissingen kosten meer tijd. Neem dan de tijd om daar ook naar toe te
groeien.

 

Waar let je op als je een keuze maakt?

 

Sommige mensen maken een lijstje met de voor- en nadelen. Het langste lijstje geeft dan de doorslag.
Je kunt deze lijstjes gaan wegen door aan elk argument een cijfer te geven van belangrijkheid. Daarna tel je alle getallen bij elkaar op en kijk je wat het zwaarste weegt, de meeste punten heeft.
Je kunt dan verrast worden doordat het andere lijstje nu sterker scoort. Nadeel hiervan is dat je aan het denken bent en niet aan het voelen.

Wat vooral belangrijk is, is te voelen wat voor jou de juiste keuze is. Welke methode je ook kiest om tot een beslissing te komen.
Voel je onrust in je lichaam? Dan is dat nu niet de juiste keuze voor jou.
Ben je kalm en rustig? Dan is dat nu de juiste beslissing voor jou.

Een keuze is niet voor altijd, er kunnen dingen veranderen. Dan kun je altijd kijken of het lijstje nog klopt.
Op dat moment kun je ervoor kiezen om vast te houden aan een gemaakte keuze of dat je die loslaat en voor de nieuwe keuze gaat. Kies voor jezelf wat op dat moment het beste is.

 

Volg je gevoel en kies voor jezelf

 

Wanneer je gaat voelen, kun je ook een keuze maken. Een keuze die vanuit je hart komt en niet vanuit je hoofd.

Ga bijvoorbeeld eens op blote voeten op de grond staan en voel goed hoe je staat. Stel jezelf dan een vraag waarop alleen ja of nee als antwoord mogelijk is.
Heb je het gevoel dat je naar voren helt, dan is het antwoord ja. Wordt je als het ware naar achteren getrokken, is het antwoord nee.

Als je meerdere alternatieven hebt, heb je ook hier weer pen en papier nodig. Schrijf op elk vel papier een mogelijk antwoord en hussel de papieren door elkaar. Leg alle vellen op de grond met de tekst naar beneden. Ga er dan op staan en ga voelen, doe dat voor elk vel.
Kijk als je overal op gestaan hebt, hoe jij je voelde. Op welk vel voelde jij je kalm en rustig? Pak dat vel dan op en kijk wat het antwoord is.
Heb je bijvoorbeeld 4 vellen liggen en voelde je bij 2 onrust, haal die dan vast weg. Ga dan nog eens op de overgebleven vellen staan en kijk of er dan eentje sterker is.

Lukt het je niet om te voelen? Dan kunnen we samen eerst oplossen wat ervoor zorgt dat je niet kunt voelen.
Of ben jij iemand die geen keuzes kan of durft te maken? Ook dat is eenvoudig op te lossen met de techniek waar ik mee werk.
Kies voor jezelf, zodat jij daarna makkelijker keuzes kunt maken.

 

Welke keuzes maak jij?

Laat hieronder een reactie achter wat jij gaat doen.

Je kunt gelijk een afspraak maken in mijn agenda.

Neem contact op als je eerst kennis wilt maken.

 

Heb jij behoefte aan meer liefde voor jezelf en minder streng zijn voor jezelf? Lees dan deze blogs over eigenliefde.