Laat als een boom dingen vallen die jou tot last zijn en je niet meer helpen.

In de herfst en winter heeft een boom last van een kruin vol met bladeren.
Tijdens de herfststormen vangt een boom meer wind als alle bladeren er nog aan zitten. Met als gevolg dat er eerder takken afbreken of zelfs de hele boom omvalt.
In de winter, als het koud is, hoeft er geen water vervoerd te worden, zo kan de boom energie besparen. En bij sneeuw breken zelfs al takken af door het gewicht. Stel je voor hoe snel dat zou gebeuren als alle bladeren ook nog sneeuw zouden dragen.

Kortom, de natuur zorgt ervoor dat ze zich opmaakt voor de winter en in rust gaan om in het voorjaar weer tot groei en bloei te komen. Zo zorgt ze voor zichzelf.

Ook jij kunt voor jezelf zorgen, door je te ontdoen van wat je niet meer helpt, jou juist belemmert in je groei.

 

Laat als een boom dingen vallen om te groeien

 

Vaak zijn we ons niet bewust van wat ons belemmert om te groeien.
Spelen er overtuigingen mee die ons bijvoorbeeld als klein kind al zijn aangepraat. Als je iets 3 x hebt gehoord, dan neem je aan dat het waar is. Dus als je van je ouders en op school hebt gehoord dat jij lui bent, dan zit dat in je systeem.
Dan kom jij bijvoorbeeld traag op gang, heb je moeite om dingen vol te houden of af te maken. Of heb je geen zin om iets nieuws te gaan doen of te leren. Met als gevolg dat je ook nu nog hoort dat je lui bent.
Maar wie weet heb jij gewoon tijd nodig om aan een nieuwe situatie te wennen. Of heb jij tijd nodig om tussen verschillende taken te schakelen. Dat is iets anders dan lui zijn, maar wat anderen zeggen zal wel waar zijn. Want het is niet de eerste keer dat je dit hoort.

Wanneer je gaat kijken of dat altijd zo is, dan zie je dat er dingen zijn waarbij je wel gelijk in actie komt. Zaken die je wel volhoud en afmaakt en waar je steeds meer van wilt weten.
De kunst is nu om te kijken bij welke dingen je niet zo makkelijk aan de slag gaat, wat is er gebeurd toen jij een kind was. Het geeft niet als jij je die situatie niet precies kunt navertellen, want het gaat om het gevoel dat je toen had.

Ik werk namelijk vanuit die emotie die je hebt opgeslagen. En het een haalt het ander los en zo kun je wat jou hindert loslaten, net als een boom die zijn blad laat vallen.

 

Wat wil jij loslaten?

Laat hieronder een reactie achter wat jij gaat doen.

Je kunt gelijk een afspraak maken in mijn agenda.

Neem contact op als je eerst kennis wilt maken.

 

Heb jij behoefte aan meer liefde voor jezelf en minder streng zijn voor jezelf? Lees dan deze blogs over eigenliefde.