Laat je onzekerheid geen spelbreker zijn, twijfels of iets wel of niet lukt, geeft stress en zorgt ervoor dat je er niet naar uit kunt kijken.

Die onzekerheid kan je ook belemmeren om dingen te doen die je graag wilt doen. Dingen die je lukt vindt. of die je graag wilt leren.
Hierdoor kun je als mens niet vol tot bloei komen, je beperkt jezelf in je groei en ontwikkeling.

Niet voor iedereen is zelfverzekerd zijn iets vanzelfsprekends.
Sommige mensen zijn door omstandigheden nooit echt vol zelfvertrouwen geweest. Bijvoorbeeld omdat ze hoorden dat ze dingen niet konden of het niet waard waren.
Andere mensen zijn hun zelfvertrouwen verloren na een ingrijpende gebeurtenis, waarna ze zich onzeker voelen.
Weer anderen hadden dit niet als kind, maar hebben geleerd dat ze wel dingen kunnen doen en bereiken. Hierdoor is hun zelfvertrouwen toegenomen.

 

Laat je onzekerheid geen spelbreker zijn en verander dingen

 

Wat mij onzeker maakte nadat ik was aangereden, was dat ik nooit wist of ik een goede dag had of een slechte dag. Bijvoorbeeld het weer wekte mee om de tuin te doen, maar na 5 minuten moest ik stoppen, omdat ik te veel pijn had of mij niet goed kon bewegen.
Een andere onzekerheid kwam voort uit de bewering van hulpverleners dat alles goed zou komen, maar ik bleef klachten houden.
Of doordat je niets aan mij zag, maar dat ik dingen niet meer kon doen zoals voorheen.

Dit is helemaal veranderd toen ik in aanraking kwam met EFT, voluit Emotional Freedom Techniques. Ik kwam na 12 jaar van mijn klachten af en van oudere, vagere klachten.
Ik loste de onderliggende emotionele oorzaken op een zachte en snelle manier op. Hoe meer ik oploste, des te meer ik weer kon. Dat gaf mijn zelfvertrouwen een enorme boost. Daarnaast was ik veel vrolijker, want ik maakte me geen zorgen meer over van alles en nog wat.

 

Wanneer ga jij aan je zelfvertrouwen werken?

Laat hieronder een reactie achter wat jij gaat doen.

Je kunt gelijk een afspraak maken in mijn agenda.

Neem contact op als je eerst kennis wilt maken.

 

Wil jij nog beter weten hoe je stress kunt oplossen? Lees dan de andere blogs.