Vier je overwinningen, klein en groot, met een kleine beloning voor jezelf. Want je hebt toch maar weer mooi een stap gezet.

Soms ziet je omgeving dat je een stap verder bent gekomen in je weg naar herstel. Omdat je teamgenoten in het sporten zien dat je een hele training vol kunt houden, bijvoorbeeld.
Een andere mijlpaal kan zijn het behalen van het certificaat of diploma waar je mee bezig bent. Omdat jij jezelf wilt ontwikkelen of omdat je een andere kant uit wilt met je loopbaan.

Maar het kan ook minder opvallend zijn, iets waar je bijna aan voorbij gaat. Dat je bijvoorbeeld weer zonder pijn in bed kunt liggen na een valpartij. Of dat je een hele dag op kunt zijn, zonder tussendoor even te moeten liggen om bij te tanken. Op zich zijn dit heel normale dingen, je staat er niet eens bij stil. Totdat het ineens wat anders is en als het weer de normale situatie is, dan valt het bijna niet op. Maar dat zijn jouw persoonlijke mijlpalen, die je best mag vieren.

 

Vier je overwinningen, ook als anderen ze niet zien

 

Op het moment dat je alleen bent, is het soms moeilijk om een overwinning te delen.
Of als het iets heel gewoons is dat je een tijd lang niet kon, maar nu weer wel. Want hoe belangrijk is dat in de ogen van een ander? Het is toch normaal dat je dat kunt, niets bijzonders dus dat je dat weer kunt. Alleen weet niemand anders dan jijzelf hoeveel moeite jij hebt gedaan om dat weer te kunnen. Dus ja, ook dan mag jij jezelf belonen. Het hoeft niet altijd groot te zijn: je lievelingseten klaarmaken, een tijdschrift kopen of een bloemetje.

Op het moment dat jij iets doet dat buiten je comfortzone ligt, heb je ook te maken met een overwinning.
Je hebt je grenzen verlegd en dat kan best heel spannend zijn. Je kunt vooraf denken dat je het niet kunt of wat anderen er wel niet van denken dat je dat doet. Dat maakt je dan onzeker.
Door het toch te doen, groei jij en daarmee groeit ook je zelfvertrouwen. Je mag dan trots zijn op de stappen die je zet. Ook als het zaken zijn die voor anderen heel gewoon lijken te zijn.

En een tip: wees jezelf bewust van de stappen die je maakt. Kijk soms eens terug naar wat je nu kunt of doet, wat je voorheen niet deed. En vier je overwinningen die je eerder niet had opgemerkt alsnog.

 

Durf jij stappen vooruit te maken?

Laat hieronder een reactie achter wat jij gaat doen.

Je kunt gelijk een afspraak maken in mijn agenda.

Neem contact op als je eerst kennis wilt maken.

 

Klik op de link als je meer wilt lezen over je angst de baas.