Waar zoek jij jouw geluk?
Soms ligt het zo voor de hand, dat je er overheen kijkt.
Een andere keer is het wat verder weg en duurt het even voordat je het vindt. Omdat je eerst nog zaken in jezelf mag oplossen.

Wat wel zeker is dat jij jouw geluk niet bij anderen moet zoeken.
Wanneer je dat wel doet, is het afhankelijk van de ander. Terwijl jij zelf verantwoordelijk bent voor jouw geluk. Een ander staat niet in jouw schoenen en heeft daardoor andere behoeften en gevoelens over wat jou gelukkig maakt.

 

Waar zoek jij jouw geluk ergens?

 

De plek waar jij jouw geluk vindt, kan heel ergens anders zijn dan waar jij jouw geluk zoekt.
Zoek je het bij anderen of bij jezelf?
Of zoek je het in je werk of waar je leeft?
Misschien moeten er voorwaarden zijn voldaan die je bewust hebt benoemd.
Er kunnen ook onbewust zaken zijn die jouw geluk tegenhouden. Als dat het geval is, mag je eerst nog aan de slag om die blokkades in jezelf op te ruimen. Pas daarna kun je verder op je weg om het geluk te vinden dat je zoekt.

Blokkades opruimen, ook ik kom ze nog wel eens tegen. De ene keer is het duidelijk wat er aan de hand is.
Bijvoorbeeld doordat ik mensen tegenkom met wie ik heb samengewerkt. Of die mij geholpen hebben met dingen.
Een andere keer is het minder duidelijk wat er aan de hand is. Dan valt pas na een paar dagen het kwartje. Zo was het ook deze week bij mijzelf, ik merkte aan mijn behoefte om te gaan eten dat er wat was, maar ik wist niet wat de onrust veroorzaakte. Pas na de werkweek, kreeg ik dat inzicht. En toen dat eenmaal was gesetteld,  kwamen er meer dingen boven die er mee samenhangen. Kortom, werk aan de winkel.

 

Aan de slag met EFT (Emotional Freedom Techniques)

 

Gelukkig beschik ik over verschillende technieken die ik kan gebruiken.
Een daarvan is EFT, dat gaat uit van wat ik nu voel en met dit vertrekpunt kan het alle kanten uitgaan. Net wat er tijdens het kloppen opkomt in mijn hoofd aan inzichten of dingen die ik voel in mijn lichaam.
Maar als ik echt vastloop, toch net het laatste restje weg wil werken waar ik niet goed alleen bij kan komen, kan ik een afspraak maken bij een collega om mij te helpen.

Ik heb ook andere technieken die ik kan gebruiken, gewoon omdat ik ze geleerd heb. Niet alles is zomaar alleen toe te passen zonder achtergrond kennis. Al kan het je wel ruimte geven of het zelf genezend vermogen van je lichaam activeren.
Dat is de reden waarom ik mij in Emotional Freedom Techniques heb gespecialiseerd. Je kunt het gemakkelijk zelf toepassen, zonder de hulp van een therapeut. En als je vastloopt, kun je altijd een afspraak maken.
Er zijn een paar zaken waarbij je dit niet kunt toepassen, maar als dat bij jou speelt, dan behandel ik jou al niet met deze techniek.

 

Wil jij de blokkades op jouw geluk opruimen?

Laat hieronder een reactie achter wat jij gaat doen.

Je kunt gelijk een afspraak maken in mijn agenda.

Neem contact op als je eerst kennis wilt maken.

 

Heb jij behoefte aan meer liefde voor jezelf en minder streng zijn voor jezelf? Lees dan deze blogs over eigenliefde.