Vragen om bedenktijd, is dat goed of slecht?
Bedenktijdvragen is niet eens zo heel slecht. Soms zeggen we “ja” op iets en als je dan in je agenda kijkt, zie je dat je er eigenlijk geen tijd voor hebt.
Of je hebt iets altijd kunnen doen en je vindt het zo leuk, dat je hebt toegezegd, terwijl je het eigenlijk niet meer aankunt. Dan slaat de twijfel toe of je het nog wel kunt afzeggen of dat jij er dan toch maar mee doorgaat.
Je kunt dit voorkomen door te zeggen dat je er even over wilt nadenken.
Vraag om bedenktijd zodat jij je antwoord juist kunt formuleren
Dat nadenken kun je gebruiken om met iemand te overleggen. Bijvoorbeeld met huisgenoten of jullie dit kunnen en willen doen.
Of met iemand je twijfels bespreken of je wel of niet dat gaat doen.
Afhankelijk van wie de vraag stelt, hoe jullie relatie is, kun je zeggen waarom je twijfelt en er over wilt nadenken.
De ander kan dan vragen welke problemen jij verwacht. Misschien heeft die persoon er zelf ook al over nagedacht en al een oplossing voor jouw probleem of komen jullie nu samen tot een oplossing.
Soms weet je al dat je antwoord “nee” is.
Toch kan het ook dan handig zijn om dat niet direct te zeggen. Wanneer je weet dat je de ander teleurstelt, heb je de mogelijkheid om er over na te denken hoe je dat brengt.
Misschien wil je het wel, maar alleen met die persoon. Maar de uitnodiging is aan een groep gericht en je wilt niet iedereen teleurstellen.
Het kan jij ook helpen om beter over de drempel te stappen dan wanneer iemand tegenover je staat of zit. Verbergen achter de telefoon of app of e-mail kan het dan gemakkelijker maken om “nee” te durven zeggen.
Wil jij drempels wegnemen om bedenktijd te vragen?
Laat hieronder een reactie achter wat jij gaat doen.
Je kunt gelijk een afspraak maken in mijn agenda.
Neem contact op als je eerst kennis wilt maken.
Wil jij nog beter weten hoe je stress kunt oplossen? Lees dan de andere blogs.