Kerststress oplossen met EFT is een snelle en doeltreffende manier om alle slechte ervaringen en herinneringen aan de feestdagen op te lossen. Ik heb daar jaren last van gehad.
Ik kan jou als therapeut en ervaringsdeskundige helpen dit op te lossen. Daarom een blog aan het begin van de adventsperiode.

 

Mijn ervaringen met de kerstdagen

 

De kerstdagen, ik zag er jarenlang enorm tegenop. In september had ik al buikpijn. Waarom? Omdat van beide kanten de ouders wilden dat beide kinderen er tegelijkertijd waren. Nu is dat niet zo erg, maar wel dat beide ouders dezelfde dag wilden. Als we dan de een vertelde dat we niet konden, voelde die zich achtergesteld, dacht dat we hen minderwaardig vonden. 

Toevallig werd ik het eerste jaar na mijn scheiding uitgenodigd bij mensen en kwam ik er achter dat het ook anders kan. Een van de kinderen was er kort, het was in orde dat die niet bleef eten. Het was voor het eerst dat ik een ontspannen kerstdag meemaakte.

 

Kerststress oplossen met EFT, voorbeeldzinnen

 

Wat hier gebeurde was dat elk jaar een van de ouders boos of teleurgesteld was. Dat die ons verwijten maakte dat we de eerste kerstdag naar de andere gingen. Een vast schema van even jaren mijn kant en oneven jaren zijn kant, of omgekeerd, was geen goed idee. Dus jaar na jaar werd ons een schuldgevoel aangepraat.

Voorbeeldzinnen om dit op te lossen zijn dan:

  • Ik moet kiezen.
  • Ik vind de ander belangrijker.
  • Het is nooit goed.
  • Ik stel altijd iemand teleur.
  • Ik krijg altijd de schuld.
  • Er is altijd ruzie over de kerstdagen.
  • Ik voel de spanning.
  • Ik ben ziek van de spanning.

 

Vul gerust je eigen woorden in. Er bestaan geen foute zinnen, alleen zinnen de veel of weinig effect hebben. Slechts 1 woord aanpassen kan al een groot verschil maken.
Zie hiervoor ook deze blogs: Beginnen met EFT en Emotional Freedom Techniques kloppunten en Meridiaanpunten bij EFT en Zinnen Emotional Freedom Techniques.

 

Hulp nodig bij het oplossen van je kerststress?

 

Zelf kom je een heel eind, maar misschien vind je het wel eng om hiermee aan de slag te gaan. Of weet je niet goed wat er bij jou precies speelt, heb je het gevoel dat je een blinde vlek hebt.
Geen probleem, ik help je graag in mijn praktijk of online om hiermee aan de slag te gaan. Je kunt eerst wat verder lezen over hoe ik werk of gelijk contact opnemen om een afspraak te maken.

Ik heb meer blogs geschreven over (kerst)stress, die vind je hier:
Je burn-out oplossen met EFT
EFT en prestatiedruk

Zoek je een therapeut dichter bij jou in de buurt? Kijk dan op It’s just therapy.