Kerststress oplossen met EFT is een snelle en doeltreffende manier om alle slechte ervaringen en herinneringen aan de feestdagen op te lossen. Ik heb daar jaren last van gehad.
Ik kan jou als therapeut en ervaringsdeskundige helpen dit op te lossen. Daarom een blog aan het begin van de adventsperiode.

 

Mijn ervaringen met de kerstdagen

 

De kerstdagen, ik zag er jarenlang enorm tegenop. In september had ik al buikpijn. Waarom? Omdat van beide kanten de ouders wilden dat beide kinderen er tegelijkertijd waren. Nu is dat niet zo erg, maar wel dat beide ouders dezelfde dag wilden. Als we dan de een vertelde dat we niet konden, voelde die zich achtergesteld, dacht dat we hen minderwaardig vonden.

Toevallig werd ik het eerste jaar na mijn scheiding uitgenodigd bij mensen en kwam ik er achter dat het ook anders kan. Een van de kinderen was er kort, het was in orde dat die niet bleef eten. Het was voor het eerst dat ik een ontspannen kerstdag meemaakte.

 

Kerststress oplossen met EFT, voorbeeldzinnen

 

Wat hier gebeurde was dat elk jaar een van de ouders boos of teleurgesteld was. Dat die ons verwijten maakte dat we de eerste kerstdag naar de andere gingen. Een vast schema van even jaren mijn kant en oneven jaren zijn kant, of omgekeerd, was geen goed idee. Dus jaar na jaar werd ons een schuldgevoel aangepraat.

Voorbeeldzinnen om dit op te lossen zijn dan:

  • Ik moet kiezen.
  • Ik vind de ander belangrijker.
  • Het is nooit goed.
  • Ik stel altijd iemand teleur.
  • Ik krijg altijd de schuld.
  • Er is altijd ruzie over de kerstdagen.
  • Ik voel de spanning.
  • Ik ben ziek van de spanning.

 

Ga jij aan de slag met het oplossen van je kerststress?

 

Wat ik heb bereikt, wil ik graag met anderen delen. Dat is de reden waarom ik met mijn praktijk ben begonnen. Naast de techniek die mij geholpen heeft, heb ik mij verdiept in andere werkwijzen die ik toepas.
Ik kijk wat voor jou het beste is op het moment dat wij een afspraak hebben. Dan kan live, maar ook prima online.

Wil je mij eerst beter leren kennen? Klik dan op de knop “Uitleg in de praktijk.”

Je kunt ook gelijk een afspraak aanvragen door op de knop contact te klikken.

Geldt voor jou decembermaand = feestmaand niet, kijk dan wat ik nog meer geschreven heb.

 

Zoek je een therapeut dichter bij jou in de buurt? Kijk dan op It’s just therapy.