Wat moet ik met die veranderingen? Ze zorgen voor stress.

Jezelf voorbereiden scheelt heel veel stress. Daardoor ben je al wat kalmer.
Slecht nieuws kan minder hard binnenkomen als je er al rekening mee hebt gehouden dat het geen goed nieuws zou kunnen zijn.
Bijvoorbeeld doordat je onderbuik gevoel al zegt dat er wat aan de hand is. Of als je al wat uitslagen hebt gezien of gehoord voor je het totaal te horen krijgt.

Maar je kunt jezelf ook voorbereiden op dingen die je wilt veranderen of die gaan veranderen. Zeker als je, net als ik, niets over het hoofd zilt zien, zijn lijstjes erg handig.
Ook als je nog niet weet wat je wilt veranderen, kan een lijstje heel handig zijn. Zo kun je alle voor- en nadelen van de verschillende plannen op een rijtje zetten en zo voor hetgeen kiezen dat het beste voor jou werkt.
Datzelfde geldt natuurlijk ook als je verschillende behandelopties hoort van een arts en je een keuze hebt.

 

Help, wat moet ik met die veranderingen?

 

 

Veranderingen geven je stress omdat je niet weet wat er gaat gebeuren.
Zeker mensen die behoefte hebben om alles onder controle te houden, hebben moeite met veranderingen. Al helemaal als het onverwacht is en ze snel moeten schakelen.
Deze stress zorgt er gelijk voor dat je lichaam denkt dat er gevaar is en dan kent het 3 standen: vechten, vluchten of bevriezen.

Er zijn ook mensen die veranderingen wel goed aankunnen op het moment dat ze weten dat er iets gaat veranderen.
Wanneer ze bijvoorbeeld weten dat er een nieuwe collega op de afdeling komt en wanneer, kunnen ze zich daarop instellen.
Maar als de leidinggevende op een ochtend binnenkomt en zegt dit is je nieuwe collega met wie je samen moet werken, dan niet. Op dat moment schieten ze in de stress en weten niet hoe ze met de nieuwe situatie om moeten gaan.

Wat mij opviel, was dat ik gemakkelijker met veranderingen om kan gaan sinds ik mijn eigen rugzak heb geleegd.
Dus veel ingeslikte emoties heb opgeruimd met EFT (Emotional Freedom Techniques). En zachte, snelle en effectieve manier om zaken uit je verleden op te lossen. Zonder dat je precies moet weten wat er is gebeurd waardoor jij moeite hebt met bijvoorbeeld veranderingen. We kijken alleen wat je voelt als je aan veranderingen denkt. De stress en alles wat je er verder bij voelt, lossen we samen op.

 

Wil jij beter met veranderingen om kunnen gaan?

Laat hieronder een reactie achter wat jij gaat doen.

Je kunt gelijk een afspraak maken in mijn agenda.

Neem contact op als je eerst kennis wilt maken.

 

Wil jij nog beter weten hoe je stress kunt oplossen? Lees dan de andere blogs.